Glem alt du trodde du visste om pil og bue

Glem Robin Hood og Ringenes Herre! Danske Lars er bueskytteren som skyter hull på Hollywood-mytene.

Lars Andersen ble i 2012 selverklært verdens raskeste bueskytter etter å ha lagt ut en video på YouTube av sine raskeste skudd og sammenlignet dem med sine konkurrenter.

Nå har han lagt ut en ny der han mener han har knust bueskytter-myten som brukes av Hollywood. I samme slengen viser han hva som faktisk er mulig å få til med pil og bue uten spesialeffekter.

Interesse gjennom rollespill

Dansken sier han fikk interessen for bueskyting gjennom såkalt laiv, en type levende rollespill uten manus eller publikum. Med utgangspunkt i dette studerte han gamle bueskytter-teknikker og har siden trent seg opp til det man må kalle ekstreme ferdigheter.

Les mer om laiv på ABC Nyheter: Lekte Harry Potter på ekte slott

Raskere enn Legolas

Nå hevder han at han faktisk skyter raskere enn den fiktive karakteren Legolas i Ringenes Herre-filmene. Han kan skyte tre (3) piler på latterlige 0,6 sekunder.

- Mange har beskyldt meg for å være falsk eller har teorier om at det er juks involvert. Jeg har alltid fasinert meg over hvordan mennesker kan nekte å tro på noe som strider med vårt verdenssyn, selv når det er noe så naturlig som bueskyting, sier han i en pressemelding han la ut fredag.

Uansett om man velger å tro på dansken eller ei, denne videoen er imponerende å se og den passerte én million visninger på YouTube etter kun 13 timer.

Videoene folk snakker om