Hun er IKKE fornøyd med å ha mistet ferja

Hun mistet ferja med tre minutter - reaksjonen går verden rundt.

I ferjeterminalen i canadiske Victoria, på selveste nyttårsaften, står den fortvilte kvinnelige passasjeren og har akkurat fått beskjed om at hun var tre minutter for sen til å rekke ferja – den nyheten tar hun ikke bra.

Det hele ble filmet av medpassasjer Peter Flaatten, som også mistet samme ferje. Han tok fram mobilen da han mistenkte at kvinnen ikke ville ta nyheten med godt humør.

Se også denne: Rasende fot­gjen­ger tok hevn

Videoen fra BC Ferries-terminalen har de siste dagene gått verden rundt og den lokale TV-stasjonen CTV News Vancouver har stilt spørsmålet: Er det greit at raseriet hennes blottlegges ut på nettet slik?

Svaret er, kanskje noe overraskende: Ja.

– Det er et implisitt samtykke med alle som oppholder seg i et offentlig rom at de kan bli filmet og at det kan skape offentlig interesse, forteller advokat Peter Roberts til TV-kanalen. Han spesialiserer seg i saker som omhandler ærekrenkelse og sier at saken ville vært annerledes om hun hadde blitt filmet i sitt eget hjem.

Se også denne: Slik takler far seksårin­gens raseri­an­fall

Han påpeker også at de samme reglene gjelder de som kommenterer videoen på nett. Ytringene der er like offentlige og kan bli straffeforfulgt.

– Mange av oss nok kan sympatisere med denne kvinnen for å være oppbrakt om situasjonen. Vi har nok alle vært borti noe lignende selv, men vi er i 2015 og noen filmet det, sier Pavitar Sidhu, som styrer nettsiden Spotted in Victoria, som var blant de første som spredte videoen.

Videoene folk snakker om