Dette vil de eldre fortelle de yngre

Hvem andre er bedre til å komme med råd til den yngre generasjonen om hvordan burde leve livene sine.

– De fleste sto for å være ærlig, både utad og innad, nyte det korte livet vi er tildelt og ikke ta andres meninger om hva du bør gjøre for seriøst.

Det sier den norske YouTube-kjendisen Fred Andreas Ligaard som har laget en film hvor han spør eldre personer om hva de ønsker å fortelle til generasjonen som nå vokser opp.

Videoen ble lagt ut på YouTube 15. januar og har allerde blitt sett rundt 160.000 ganger.

Se også:
– Han stjal nesen min!

– Godt kvalifiserte

Ligaard fikk hjelp av seere og venner fra Sør-Kina, Kina, Brasil og Norge for å lage videoen, i tillegg til intervjuene han selv gjennomførte i USA der han selv bor.

Vi intervjuet tilsammen 40-50 eldre mennesker rundt 70 årsalderen og over, sier han.

– Jeg har alltid likt å høre på eldre folk for å se om det er noe jeg kan lære. Eldre mennesker har levd lengst, og er selvfølgelig godt kvalifisert for å snakke om å leve.

Se også: Vis at du bryr deg – før det er for sent

– Å være ærlig

Nordmannen håper videoen vil åpne øynene til ungdommene som i dag vokser opp.

Videoen utfordrer til å tenke over å gjøre noe man liker framfor å jage status - å være ærlig med seg selv, i stedet for å spille roller som er basert på andres forventninger.

Når vi først er inne på dype samtaler. Hvordan er det egentlig å prate med barna om hvordan de ble til? Se hvordan det gikk da en gruppe amerikanere satt seg ned og fortalte barna om blomsten og bien.


Videoene folk snakker om