Rallysjåføren som aldri kommer i mål

Andreas Wiik har aldri lyktes under Sigdalsrally. I år kjørte han ut for fjerde gang.

Norsk rally er ikke for pyser. I Sigdalsrally som gikk av stabelen i helga gikk det nemlig hardt for seg.
 
Og for rallysjåfør Andreas Wiik gikk det over stokk og stein da han stilte i Subaru Impreza-klassen for nasjonale biler med firehjulstrekk.Se video øverst i saken

Se også: Rally: Suser gjennom luften i 174 km/t

For fjerde gang

Men det er ikke første gang Wiik har problemer med å fullføre Sigdalsrallyet. På fire forsøk har han nemlig brutt alle gangene.
 
– Det har ikke bare vært for at jeg har kjørt ut. Jeg fikk tekniske problemer det ene året, sier Wiik til SeDenne. Utkjøringen i videoen over skjedde bare etter en halv mil.

Se også: Rallybil kjørte rett inn i folke­mengde

Blir bra 

– Jeg er ikke kjent for å komme langt når jeg stiller opp. Jeg har vel kjørt lenger med privatbilen innover skogene der, enn jeg har gjort med rallybilen, ler han.

Til Drammens Tidende, som først omtalte saken, forteller Wiik at han trolig har en bruddstatistikk på 60-70 prosent.

– Når jeg først kommer til mål, blir det bra.På spørsmål om hva han tenkte i sekundet før utkjørselen sier han:– Å nei, ikke nå igjen!

Se også: Ral­ly­laste­bil vender over og tar fyr

Skulle ta det pent

Også Wiiks lillebror deltok i NM-runden. Han var kartleser for Tonny Caspersen og det gikk ikke særlig mye bedre i deres bil.
 
– Det var første runde i NM og jeg skulle egentlig ta det litt pent, ligge midt i veien og hente inn noen poeng. Sånn gikk det ikke, ler Caspersen.
 
Som for Wiik endte NM-runden utenfor veien.
 
– Vi traff en stein i innersvingen. Hadde vi kjørt fort hadde det ikke vært noe problem, da hadde steinen bare sprettet unna. Jeg har nå lært at jeg bare skal gi bånn gass og aldri mer kjøre på «alerten», sier han.


Se video av Caspersens utkjøring under:

Videoene folk snakker om