Nå går vi inn for landing... Nei, forresten

Det er sjeldent lett å være liten i sterk vind.

På flyplassen i Birmingham, Storbritannia, har det vært tøft å være liten den siste tiden. I vinter har sidevinden vært så sterk at flere turbopropfly av typene Dash-8 og tomotors ATR flere ganger har måtte ty til såkalte «go-arounds».

Det er slettes ikke uvanlig å gjøre dette om det er problemer med å fullføre landingen på en sikker måte, men det sier seg jo selv at man må ned på bakken til slutt.

Se også denne: Flyreddes mareritt: Sidelengs inn for landing

Da blir det fort til en noe artig film om man som flyspotter filmer landingene, slik flyentusiasten Flugsnug på YouTube har gjort her.

– Trosser vind og storm

Dash-8 er den flytypen norske Widerøe bruker – selskapet som flyr til dobbelt så mange flyplasser innenlands i Norge enn noe annet flyselskap, og det eneste passasjerselskapet som lander på de minste plassene som Sogndal, Røros og Båtsfjord.

I reklamefilmen flyselskapet produserte med hjelp fra det norske folk i 2014 hevder de at de flyr tross «vind og vær og snø og storm», og godt er det for det kan fort blåse kraftig langs kysten i Norge.

Med landingene i Brimingham som eksempel kan det fort bli en humpete tur fra sør til nord og øst til vest i Norge om du flyr midt i vinterstormen.

Se reklamefilmen til Widerøe og små snutter fra vårt vakre land her:

Videoene folk snakker om