Dette er Norge nå: Må søke med stenger for å finne bilene sine

Det snør, det snør, tiddeli bom. Det er det det gjør, tiddeli bom.

De siste dagene har et massivt snøvær skapt kaos flere steder i Norge. Et av stedene som har fått besøk av Kong Vinter er Haukeli fjellstue i Telemark.

Der har det kommet så mye snø at både hytter og biler nærmest har vært umulig å se for de som har kjørt forbi.

En av de som har besøkt fjellstua er svenske Per Edvard Jonson. Han har selv jobbet ved fjellstua hver vinter siden 2010, men aldri sett så mye snø.

– Det har jo vært helt vanvittig. Problemet har jo vært kombinasjonen snøfall og sterk vind. Det har skapt store snøfonner overalt, sier Jonson til Varden.

Se video øverst i saken


SNØKAOS: Erik Bengtsson viser personalinngangen på Haukeli fjellstue som er helt nedsnødd. Personalet måtte grave lenge for å komme seg inn.
Foto: Privat

I en video SeDenne har fått tillatelse til å bruke, viser Erik Bengtsson hvor mye snø som har falt på bare noen få dager.–  Velkommen til Haukeli fjellstue, som i dag er utrolig innsnødd etter at vår venn Nina har dratt forbi, sier Bengtsson i videoen.De to svenske kameratene satt snøfast på Haukeli i fire dager på fjellstua.

– Hele området var dekket av store mengder snø. Alt var hvitt. Erik måtte bruke en søkestang for å finne bilene på parkeringsplassen. Det er ganske unikt, sier Jonson til Varden.


PARKERINGSPLASS: Noen sliter med lukeparkering i byene. På Haukeli hadde de større problemer med å finne igjen bilene sine. Foto: Privat


ENDELIG: Etter å ha gravd og gravd kunne Per Edvard Jonson endelig sette seg i bilen etter å ha vært værfast på Haukeli i fire dager. Foto: Privat

 

Videoene folk snakker om