Hele verden ler av lettlurte nordmenn

De to morokarene i NRK-programmet «Karl Johan» lurte Oslo-folket til å danse limbo i blinde i sommer – et halvt år senere går videoen verden rundt.

Erik Solbakken og Hasse Hoppe er mesterhjernene bak denne ukas virale hit. Videoen ble først publisert på YouTube i begynnelsen av september, én uke etter episoden limbo-spøken var en del av ble sendt på NRK.

Nå har utenlandske medier som Huffington Post, CBS News og Fox46 skrevet om «the hilarious limbo prank from Norway» etter at nettstedet The LAD Bible lastet opp videoen på sin Facebook-side. Der har videoen over åtte millioner visninger, og med to og en halv million på YouTube nærmer Solbakken og Hope seg viral-eliten.

– Dette er det nærmeste vi kommer «The Fox», sier Solbakken til NRK torsdag ettermiddag.

Han og Hope fikk ideen til Limbostikk etter å ha laget en lignende sketsj de kalte syngstikk i 2013. Men det er tydelig at folk som danser limbo i blinde er artigere enn de som står alene og synger.

Kort oppsummert er spøken morsom uten å gå over streken, uansett språk. Det bør nevnes at videoen har engelske undertekster på YouTube som gjør det hele enda litt morsommere for resten av verden.

Se også det 25 år gamle NRK-klippet som gjorde Odd Karsten Tveit til Facebook-kjendis over natta: Slik ble NRK-veteranen gang­ster­le­gende

Videoene folk snakker om