Vis at du bryr deg – før det er for sent

Det er lett å være etterpåklok, men om du ikke viser omtanke i dag er det ikke sikkert du har noen å glede i morgen.

Det er alltid enklere å si hvor mye du brydde deg i går, enn hvor mye du bryr deg i dag. Den trenden skal snus, og organisasjonen Champions Against Bullying har nettopp startet en kampanje som skal få deg til å vise nestekjærlighet i dag.

I kampanjefilmen over leser flere tenåringer opp en melding de har postet på sine venners kontoer på sosiale medier. Til å begynne med høres alle meldingene ut som søte og hyggelige gleder i hverdagen, men halvveis ut i filmen snur det.

Se også denne: Jake kon­fron­te­rer mobberne foran hele klassen

– Alle savner deg, skulle bare ønske du var her så du kunne se det. Jeg er så glad i deg.

Hver melding ble postet etter at tenåringer tok sitt eget liv, og hvert liv ble tatt på grunn av mobbing.

Se også denne: Derfor skal du aldri mobbe

Ingen vet hvor mange som er glad i en om ingen forteller det. Tenk på din egen hverdag: Hvor ofte hører du noen si at de er glad i deg? Hvor ofte sier du at du er glad i noen?

Bills historie

Like etter nyttår gikk en historie om to kompiser verden rundt på sosiale medier. Historien er flere år gammel, skrevet av John Wayne Schlatter i bokserien Chicken Soup for the Soul fra 1993.

Se også denne: Gutt mobbes på åpen gate – halv­par­ten går forbi

Den fortellingen sosiale medier leser i dag er derimot skrevet om til førsteperson og karakterene har fått andre navn. Selv om mange tror den søte fortellingen er ekte, er den fiksjon og går under den opprinnelige tittelen «A Simple Gesture».

Og det er akkurat det som skal til: En god gjerning.

Les historien som har rørt en hel verden i over 20 år her.

Videoene folk snakker om