Se Martijns miniatyr-hyllest til Norge

Den nederlandske filmskaperen Martijn Doolaardvar på en toukers ferie i Norge og Island og lagde i den forbindelse denne hyllesten til de to nordiske landene.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å lage noen film fra Norge, forteller den nederlandske filmskaperen Martijn Doolaard.

Han forteller at både Norge og Island er blant hans favorittland. Han har vært her to ganger tidligere og for sin tur sommeren 2013, planla han å besøke Geiranger, Atlanterhavsveien og Trollstigen, som alle er lett gjenkjennelige i videoen.

– Jeg filmet noen klipp på vei til Geiranger, men da jeg så ned på fjorden der ble jeg fasinert av den travle aktiviteten. Jeg kom på ideen om å vise Norge som en søt liten verden fordi landet er kjent for sin storslåtte natur.

Og det er nettopp den underfundige effekten som gjør at man blir sittende og lure på om det er ekte eller en miniatyrmodell som har gjort at Martijns timelapse skiller seg ut i mengden.

Men da han hadde klippet sammen klippene fra Norge følte han likevel at noe manglet, så da dro han til Island og filmet noen scener der også.

Men hva er det som gjør at du føler du ser inn i en liten modell av Norge?

– Det er åpenbart at hastigheten spiller inn. Videoen går rundt fire ganger raskere enn normalt, forteller Martijn.

Vekslende uskarphet og fokus la han til i klippingen og det får det til å se ut som vi alle bare er små leker.

– Til slutt la jeg til lydene. Det er racebiler og folk som prater. Jeg la faktisk til lyden av vann i en blender til de små båtene ved cruiseskipet.

Se også denne timelapsen laget av Morten Rustad i Rustad Media. Videoen er en påminnelse om hvor vakkert landet vårt er, og har glimt fra alle landets 19 fylker.

Videoene folk snakker om