Mann måtte fjerne levende larver fra nesa

IKKE se denne videoen dersom du akkurat har spist!

Ikke glad i insekter, sier du? Da vil nok ikke denne videoen hjelpe på inntrykket ditt.

En 55 år gammel mann fra India matte tidligere i år under kniven for å få operert ut over 50 levende larver fra nesa. Den brutale operasjonen var nødvendig for å hindre at larvene skulle spise seg gjennom hodet innenfra.

Hvis du nå føler du har hørt nok og vil forlate denne artikkelen skrikende med øyner, ører, for å ikke snakke om nese lukket, så har du vår fulle forståelse for det. Vil du lese mer, kan du gjøre det under:

Måtte opereres

Doktor Meenesh Juvekar fikk ansvaret med å fjerne larvene én etter én ved å gå inn i nesen med en lang tang og et endoskop med kamera.

Vi har redigert bort enkelte av de ekleste scenene fra denne videoen, men advarer like fullt om at den kan være i ekleste laget for enkelte. (Ikke si vi ikke har advart deg!)

Flueegg

Trolig har mannen fått de høyst levende larvene i nesa ved at en flue på et tidspunkt har lagt eggene sine i eller ved nesa. Tilstanden kalles nasal myasis og kan i verste fall være dødelig, dersom larvene finner ut at de vil spise sin vei ut igjen til friheten.

Se også denne: Fikk møll i øret: – Jeg kan høre «jævelen» bevege seg

Tilstanden er heldigvis svært sjelden. Doktor Juvekar i India forteller at han kun har opplevd 6-8 tilfeller de femten årene han har praktisert. Tilstanden rammer som oftest personer med svært dårlig hygiene og lite tilgang til sanitære forhold.

Ekstreme tilfeller

Vanligvis kan man ta knekken på larvene ved å bruke kloroform, vann og olje, men i ekstreme tilfeller som dette, var det nødvendig med operasjon.

Pasienten skal ha blitt helt frisk igjen etter at inntrengerne var fjernet.

Det er tydeligvis i India det skjer, for tidligere i år har vi omtalt en annen episode fra operasjonsbordet i landet der man måtte fjerne en levende siriss fra øret til en svært uheldig pasient. Og skulle du være i tvil: Også denne videoen er nokså ekkel.

Videoene folk snakker om