To kompiser, én line og Victoria Falls

To europeiske kompiser har planlagt dette stuntet i to år.

Lukas Irmler, en 26 år gammel vitenskapsstudent fra Tyskland, og Reinhard Kleindl, forfatter og østerriker på 34 år, er begge profesjonelle balansekunstnere og bruker store deler av fritiden på en stram line.

To år brukte de på å planlegge et halsbrekkende stunt som tok dem over det berømte fossefallet Victoria Falls i Zimbabwe, Afrika. Omtrent 100 meter over Zambezi-elven beveger de seg fra den ene enden av linen til den andre, men disse gutta går ikke strakt fremover.

Se også denne: Uten sikring dingler han fra fjellheng 914 meter over bakken

Å nei da, er du profesjonell er det ikke noe artig å bare gå fremover, så disse gutta utfører flere triks på den våte turen over fossefallet. Det er med hjertet i halsen publikum står på kanten av fossen og følger med på disse to kompisene fra Europa.

Heldigvis er disse to begge festet til en sikkerhetsline, selv om vi har sett lignende stunt uten sikkerhet. Men så er det nå ennå slik at når du skal gjøre mer enn å bare gå fra A til B er det lettere å miste balansen, og de var begge enige i etterkant at sikkerhetsline var en god idé:

– Vannet spruter fra alle kanter, tauet er vått og det er både skremmende og distraherende, forteller Lukas etter vel gjennomført stunt.

Hva blir så det neste for disse europeiske kompisene? Kanskje å lykkes med dette stuntet som gikk galt for franskmennene:

Videoene folk snakker om