Her terger han verdens farligste edderkopp

Fransk akademiker fant sjelden og ekstremt farlig edderkopp i Bolivia.

Jean-Luc Sanchez gjorde et utrolig funn da han nylig fant en «Phoneutria nigriventer», også kjent som en brasiliansk vandreedderkopp, i en skog i Bolivia. Det skal være første gang en slik edderkopp er observert så langt sør i Bolivia.

Den svært aggressive edderkoppen hever kroppen og «slår» etter Sanchez, som heldigvis klarer å holde seg unna edderkoppens giftige tenner. Han velger bevisst å terge edderkoppen for å vise hvor aggressiv den er. Vi vil ikke anbefale å gjøre noe lignende.

Se også: Pus liker ikke edderkopper

Ifølge Guinness rekordbok er vandreedderkoppen rangert som verdens giftigste edderkopp. Giften er ikke bare dødelig, den har også en annen bieffekt.

- Giften PnTx2-6, er kjent for å føre til en spontan ereksjon i penis. Enkelte forskere mener giften kan føre til en ny kur for personer mer ereksjonsproblemer og kanskje til og med erstatte Viagra i fremtiden, opplyser Sanchez. Etter filmingen lot han edderkoppen være i fred.

Se også: Edderkopphunden «Chica» tar verden med storm

Denne edderkoppen holder seg heldigvis langt unna Norge og er mest utbredt i Brasil, hvor den kalles «aranhas armadeiras», som betyr Brasiliansk væpnede edderkopper».

Vil du ha et tips på hvordan du blir kvitt edderkopper? Da kan du jo prøve å gjøre som Andrew Wilcox:

Videoene folk snakker om