Neshorn og geit er bestevenner

Foreldreløse Lille G og Lammie smelter hjerter over hele verden.

Neshornet Gertjie, som bare kalles Lille G og geita Lammie er begge foreldreløse og holder til i en dyrepark i Pretoria i Sør-Afrika. Der har de begge fått et nytt liv og blitt bestevenner.

Den utrolig søte videoen av de to lekekameratene som jager og hopper etter hverandre tar nå YouTube med storm og har på kort tid nesten fått en million visninger og er omtalt i nettaviser over hele verden.

Se også: Løve, bjørn og tiger er bestevenner

Videoen er filmet av dyrepasser Karien Smit ved Hoedspruit Endangered Species Scentre. Det «lille» neshornet Gertjie har blitt stor stjerne i hjemlandet og dyreparken har en egen direktesending der folk kan følge med på Gertjie aktiviteter. 

- Ingen av oss forventet at de to venens skulle bli så berømte over hele verden. Vi er overrasket og veldig ydmyke, sier Karien Smit ifølge danske TV2.

Se også: Gepard og hundevalp er bestevenner

Neshornets mor ble drept av krypskyttere i mai og neshornet har siden blitt tatt hånd om av dyreparken og har fått en menneskelig surrogatmor. Flere kjendiser har også engasjert seg i kampen mot ulovlig jakt på neshorn, blant annet Jackie Chan:


Videoene folk snakker om