Får bank for å ikke gi plassen til eldre

Denne mobilvideoen fra Kina går nå verden rundt etter at en gruppe eldre gikk til fysisk angrep på en mann som nektet å gi fra seg plassen sin på bussen.

Mobilvideoen fra Kina har nå gått verden rundt. Ifølge BBC skal hendelsen ha skjedd på en buss i Wuhan sentralt i Kina. Den yngre mannen skal ha satt seg ned på et gult sete, som skal være reservert for eldre og handikappede.

Angrepet

Da mannen ble konfrontert med at setet var ment til andre enn ham, skal han ha nektet å flytte seg. Det skulle han nok ikke gjort. Som man kan se i videoen starter det hele med en muntlig konfrontasjon, som raskt utvikler seg til et basketak mellom mannen og flere eldre passasjerer.

Mens han forsøker å ringe politiet blir han til slutt tvunget til å forlate plassen. Han roper også til bussjåføren at han må stanse bussen, mens han fortsatt får kjeft av medpassasjerene.

Reaksjoner

Mobilvideoen ble lastet opp til kinesiske NetEase, et videonettsted tilsvarende YouTube og har siden spredd seg langt utenfor Kinas grenser. Videoen har skapt mange reaksjoner og enkelte velger også å forsvare mannen:

«Hvis de er sterke nok til å slå mennesker ned, hvorfor er de ikke sterke nok til å stå?», skriver en person til videoen

«Det var feil av mannen å ikke gi fra seg plassen, men det er enda verre av de eldre. Å gi fra seg plassen må være frivillig. Hvordan kan noen bruke vold for å få folk til å gi fra seg plassen sin?», reagerer en annen.

Ifølge China News Service skal ingen ha blitt arrestert etter hendelsen og den unge mannen skal ikke ha blitt alvorlig skadet.

Videoene folk snakker om