Han har verdens lengste tunge

Guinness Rekorder gir ut bok nummer 60, der blant andre amerikanske Nick presenteres med sin 10,1 cm lange tunge.

Fra lange tunger til hoppende katter har en rekke merkverdige rekorder kommet med i 60-årsjubileumsboka til Guinness rekordbok.

utgaven gjenspeiler seks tiår med rekorder, samtidig som den inneholder nye tilskudd til det forbløffende galleriet over snurrig berømmelse.

Blant rekordholderne vi møter er Nick Stoeberl fra California, som er den stolte eier av verdens lengste tunge (10,1 centimeter).

Se også:
Her drar han et Boeing 777 på ryggen

Den britiske filmentusiasten Nick Bennett kom med i verket fordi han eier den største samlingen av James Bond-suvenirer: 12.463 gjenstander som inkluderer alt fra modellbiler til filmplakater.

– Jeg samler fremdeles, og det kommer nye ting hver uke, sier Bennett, som begynte å samle i 1995.

I Japan har Akiko Obata den største samlingen av plastikkmat, mer enn 8000 gjenstander inkludert store plasthamburgere, smultringer og retter av alt fra suppe til desserter i sin leilighet.

USA finner man katten Alley som har hoppet imponerende 1,83 meter. Den hvite, svarte og røde katten hoppet denne avstanden mellom to små plattformer.

Bryggeriet Guinness lanserte sin berømte rekordbok i 1955 for å kjøre slutt på krangler mellom pubgjester. Siden den gang har det blitt solgt mer enn 132 millioner eksemplarer av bøkene på 20 språk i mer enn 100 land.

Alle rekordforsøkene vurderes av dommere fra organisasjonen.

Se også: Her lages verdens største portrett i sanden

Videoene folk snakker om