Filmet dramatisk bilbrann i Lofoten

Dan Didriksen var på vei hjem fra Svolvær da han og passasjerene oppdaget at det kom røyk fra bilen foran dem. De fikk stanset den litauiske bilen før flammene tok over. – De forsøkte å slukke brannen med en brusflaske, sier Didriksen til ABC Nyheter.

Dan Didriksen var på vei hjem fra Svolvær, da han og passasjerene oppdaget at det kom røyk fra bilen foran dem.

– De forsøkte å slukke brannen med en brusflaske, sier Didriksen til ABC Nyheter.

Hendelsen skjedde på E10 i Lofoten tirsdag kveld. Didriksen og to venninner var på vei hjem fra Svolvær da de kom bak den litauiske BMW-en. Plutselig kjente de lukten av brent plast, og så røyk komme fra bilen foran.

– Jeg satte opp kamera i tilfelle situasjonen skulle utarte seg. Det gikk ikke mer enn et halvt minutt før vi så åpne flammer, sier han til NRK, som først omtalte hendelsen.

Didriksen begynte å blinke med lysene og tute for å få bilen til å stanse.

De fikk stanset bilen og samtidig ringt brannvesenet. De to litauerne i bilen rakk akkurat å hente med seg hunden sin og løpe fra bilen før den ble innhyllet av røyk.

Ikke panikk

– Litauerne forholdt seg ganske rolig, men var naturlig nok overrasket over at bilen sto i flammer, sier Didriksen til ABC Nyheter.

– Han som kjørte bilen forsøkte å slukke brannen med en brusflaske, men det fungerte ikke så bra, sier han.

Utbrent

Etter omtrent fem minutter kom brannvesenet. Da var allerede bilen overtent.

– Jeg fyrte av et pulverapparat på seks kilo, men det var nytteløst. Det var vanskelig å komme til, og det hadde tatt fyr i dekket og felgen, sier Røy Carlsen, brannsjef i Vågan til NRK Nordland.

Brannvesenet fikk til slutt slukket brannen da tankbilen kom minutter senere.

Ukjent årsak

Bilen ble totalskadet av hendelsen, men til alt hell ble ingen personer skadet.

Politiet sier til NRK at det er for tidlig å fastslå noen årsak til bilbrannen, men at de har undersøkt åstedet og skal avhøre litauerne.

Videoene folk snakker om