Her oppdager han blåhvalen

Natorfotograf Dale Frink ønsket nærkontakt med blåhvaler under en hvalsafari utenfor San Diego i California. Han fikk et mer intimt møte enn han kunne ønske seg. Se den dramatiske videoen.

Den erfarne naturfotografen Dale Frink hadde booket en hvalsafari 2. juli 2014, og håpet på noen blinkskudd av verdens største dyr. Han fikk en opplevelse han sent vil glemme. 

Han og kapteinen var alene i gummibåten, som hadde stanset ved en gruppe blåhvaler utenfor San Diego i California. På sin egen blogg forteller Frink at kapteinen forsøkte å holde avstand, men plutselig skiftet den ene hvalen retning og kom opp like ved båten. 

Se også: Undervannsfotograf fikk nærkontakt med lekende hval

Dale rakk akkurat å knipse et bilde før både han og kameraet havnet i vannet. Et kamera som var fastspent til båten filmet hendelsen. 

– Jeg sa til meg selv: Dale, redd deg selv. Men hvis du klarer å redde kamerat… bare… redd kameraet, sier Frink TV-kanalen CBS ifølge TV 2. 

Han og kapteinen ble raskt reddet opp av en annen hvalsafari-båt som var like ved. De slapp fra hendelsen med kun noen skrammer og en såret stolthet. 

– Dette var et uhell. Risikoen er én til en million for at noe slikt skal skje når du er i en liten båt på havet, hevder han ifølge TV 2. 

Han oppfordrer samtidig andre til å holde seg på trygg avstand fra de majestetiske dyrene.

Se også: Boblene var starten på fenomenet i havna

Videoene folk snakker om