Ekstremt vakkert på isklatring i Eidfjord

Se de utrolige bildene fra isklatringen i Eidfjord i Hardanger. Klatring på is kan knapt bli vakrere. Foto: Thomas Senf/Mammut.ch

Kun tre timer fra Bergen ligger et eldorado for isklatrere.

Med sine store frosne fosser på vintertid har Eidsfjord blitt en snakkis blant utenlandske isklatrere.

Se også:Utenomjordisk vakkert

I januar 2013 tok derfor ekstremsportfotograf Thomas Senf med seg en gruppe fryktløse klatrere fra klatreteamet Mammut, for å spille inn en helt spesiell film, skriverMammut på sine hjemmesider.

Etter at dagslyset hadde senket seg rigget fotografen opp lyset som skulle gjøre videoen til noe man aldri før hadde sett.

Se også: Se det sjeldent fargesterke nordlyset over USA

– Fotografi og filming om natten er en stor utfordring. Riktig belysning er avgjørende for om du lykkes eller mislykkes. Den måten å leke med faktorer av lys, tid og miljø er grenseløst og fascinerende, sier Senf på Mammuts hjemmesider.

En av klatrerne som deltok i videoen, Daniel Arnold, forteller at det ikke er første gang han klatrer om natten, men påpeker imidlertid at det trolig den mest spektakulære natt-turen han noen sinne har hatt.

Se også:Se det vakre lyset over Sverige

– For en gangs skyld var det ikke bare toppidrettslige prestasjoner som var i fokus, men også fotografens visjon, sier han.

Han er imponert over hvordan fotografen fikk lyst opp isen.

– Den så nesten ut som en gotisk katedral, sier han.

Videoene folk snakker om