Norsk bilsportvideo imponerer verden

Promovideoen av Fredrik Sørlie som drifter med sin gamle Toyota Cressida på en lukket norsk vei tar av på nettet. Video: O'snap/Daniel Hovdahl

Bak rattet på Toyota Cressidaen fra 1970-tallet sitter Fredrik Sørlie. I det norske driftemiljøet er både Fredrik og bilen beryktede. Nå har også drifteentusiaster i utlandet fått øynene opp for det norske miljøet, etter at denne videoen ble lagt ut på YouTube for nesten to uker siden. Så langt har nesten 250.000 sett videoen.

– Fantastiske tilbakemeldinger

– Vi hadde forventet en moderat interesse, men 200 000 visninger på under en uke hadde vi ikke ventet oss. Og mest overrasket er vi over de fantastiske tilbakemeldingene, sier Sørlie til ABC Nyheter

Sørlie forteller at bakgrunnen for filmen er et samarbeid mellom ham og filmselskapet MovieBird, som også jobber med å lage Norges første bilfilm, «Børning». De ønsket å teste ut kamerautstyret til MovieBird, som inkluderer Norges eneste kamerabil med påmontert kamerabom, en såkalt «Russian arm».

– De ønsket å trene på den, og i samme slengen lage en promofilm som viser hva den kan brukes til. De stilte derfor med kamerautstyr og Terje Røkke, en proff fotograf som blant annet har jobbet på James Bond i Hollywood, forteller Sørlie.

Se også:Dette er verdens beste lukeparkering

Han opplyser at filmen ble filmet og redigert på under en uke, og vist på Oslo Motorshow sammen med kamerabilen.

Voksende drifte-interesse

Drifting er en type kontrollert sladding der føreren får bakdekkene på bilen til å miste grepet gjennom en sving, mens han fortsatt har kontroll over bilen. Drifting har vært en stadig mer populær motorsport i Norge de siste 10-15 årene.

Video: O'snap/Daniel Hovdahl

Videoene folk snakker om