Se Stoltenberg som taxisjåfør

Passasjerene fikk seg en overraskelse da de så hvem som satt bak rattet.

«Drosjen» var utstyrt med skjulte kameraer, og noen av opptakene brukes i en ny valgkampvideo lagt ut på Arbeiderpartiets Youtube-konto.

Ferden gjennom hovedstadens gater fant sted en ettermiddag i juni. Noen av passasjerene ble plukket opp tilfeldig, mens andre hadde fått beskjed om å møte opp uten å vite at de skulle på kjøretur med landets statsminister.

Se også denne:Taxi­sjåfør (3) gir kundene hakeslepp

 

Snakker fritt

Stoltenberg var utstyrt med uniform, solbriller og ID-bevis fra selskapet Oslo Taxi. Han ble etter hvert avslørt av passasjerene, og flere av samtalene dreide seg inn på politikk.

– Det er viktig for meg å høre hva folk egentlig mener. Og er det ett sted folk virkelig sier hva de mener om det meste, så er det i taxien, sier Stoltenberg til VG.

Også utenlandske medier omtalte valgstuntet. Det var en periode det mest sette klippet på BBC s hjemmesider, med tittelen «Norwegian PM moonlights as cabbie».

Videoen ble også delt hyppig av både norske og utenlandske brukere på Twitter.

Se også denne:Taxi-sjåfør tok en Eli Hagen

 

Tvilsomme kjøreferdigheter

Statsministerens kjøring skal ha båret preg av at det ikke er ofte han selv sitter bak rattet. Ved en anledning forsøkte han å kløtsje i bilen, som hadde automatgir, og resultatet ble en bråbrems.

Drosjestuntet ble planlagt i samarbeid med reklamebyrået Try, som eies av Stoltenbergs venn Kjetil Try. Passasjerene i videoen har godkjent klippene i etterkant, og turen fikk de gratis.

Stoltenberg innrømmer at han var usikker da ideen først ble lansert, men sier timene som sjåfør var en fin erfaring, og at han nesten syntes det var synd da opptakene var over.

Videoene folk snakker om