Dansk taxisjåfør hylles etter skrekk-opplevelse

Lynrask reaksjon hindret stygg ulykke.

Henrik Kazzia Ørbæk (53) har kjørt taxi i over 25 år, men aldri har han hatt en større hjertet-i-halsen-opplevelse enn da han var sekunder fra å kollidere med en bilist, som var midt i en forbikjøring i Faxe i Danmark. Taxien holdt da 80 km/t og bilisten som kom i mot holdt minst det samme.

Dansk trafikklærer med bønn til bilister:- Slutt å kjøre opp i ræva på meg!

- Jeg var svært tungpustet etterpå. Jeg valgte å kjøre videre for jeg var hundre prosent sikker på hva jeg selv gjorde i situasjonen, så jeg var egentlig ikke rystet. Jeg var bare sjokkert over hva den klovnen gjorde, sier taxisjåføren til danske Ekstra Bladet.

Taxiselskapet hans, Haslev Taxi, har publisert dashbordvideoen fra hendelsen for å minne bilister om å vise mer omtanke i trafikken. Selv er Ørbæk sikker på hvorfor han klarte å reagere så lynraskt.

I alle dager?Syklist skapte kaos på dansk motorvei


- Jeg er glad for at jeg har en taxeselskap-eier som går inn for å ha sjåfører med høyest mulig kompetanse. Det er det ikke alle eiere i taxibransjen som gjør, sier han til ekstrabladet.dk.

Bare halvannen måned før hendelsen var han på et utvidet kurs i kjøreteknikk for å lære bilen sin bedre å kjenne. Øræk er sikker på at det var en av grunnene til at han klarte å reagere så raskt.

Alle ville forbi samtidig:- Hva er galt med dere tullinger?!

Videoene folk snakker om