Unikt spekkhoggerangrep i Lofoten går verden rundt

Marinbiolog: – Vi har ikke sett noe lignende i verden.

Da surfekonkurransen Lofoten Masters gikk av stabelen samlet  profesjonelle surfere fra hele verden seg i vakre Nordland for å kjempe om heder og ære i bølgene.

Men deltakerne og tilskuerne fikk mer action enn de forventet da tre spekkhoggere dukket opp usedvanlig nærme land og forstyrret konkurransen. Synet av de mektige dyrene ble møtt med glede og beundring, og tilskuerne løp ned mot vannet for å ta en nærmere titt. Tilskuer Ståle Sjøvoll tok opp mobilen for å filme, og sier til Dagbladet at han reagerte med ekstase på hendelsen.

– Det ser ut som en hval har kommet inn i konkurranseområdet her. Jeg lurer på hvilken poengsum dommerne gir det, sa konkurransens kommentator muntert.

Se også:Plutselig dukker giganten opp

Skjønte ikke hvor dramatisk det var

Videoer og bilder fra hendelsen går nå verden rundt, og medier fra blant annet Australia, Frankrike, Storbritannia og Spania har omtalt saken. Det tilskuerne og mange andre ikke fikk med seg, var hvor dramatisk dette spekkhogger-møtet virkelig var.

Ifølge NRK trodde spekkhoggerne at den kvinnelige deltakeren Shannon Ainslie, som befant seg i vannet, var en sel, og de gikk derfor til angrep på henne.

– Vi ser at den største spekkhoggeren svømmer i voldsom fart, bak ser vi i alle fall én av spekkhoggerne som er oppe i vannflaten. De som kommer bak venter på det første utfallet for å plukke opp eventuell sel som viker. Det der var like før, surferen skal være glad for at det gikk som det gikk, sier marinbiolog Eve Jourdain ved Norwegian Orca Survey til NRK. 

Se også:Ser du hva som foregår i havna i Lofoten?

Usedvanlig nær mennesker

Jourdain sier at dette er det nærmeste en spekkhogger har kommet mennesker før, så vidt henne bekjent.

– Vi kjenner ikke til å ha sett noe lignende i verden, dette er ganske unikt.

Heldigvis slapp Ainslie unna med skrekken, og konkurransen fortsatte som planlagt etter at spekkhoggerne forsvant.

Se også:«Magisk» ørne-blinkskudd fra Svolvær tar av på nett

Videoene folk snakker om