Historisk: Ulver tilbake i Roma etter 100 år

Sjeldne ulvevalper oppdaget på viltkamera.

Under istiden ble italienske ulver isolert fra populasjonen i resten av Europa, og utviklet seg til å ble en egen underart av ulv som bare finnes i Italia, og i nyere tid Frankrike og Sveits.

Se også:Uhyre sjeldent møte i de polske skoger

Ulven har vært fremtredende i romersk og italiensk kultur og mytologi. Blant annet spilte ulven en viktig symbolsk rolle i grunnleggelsen av Roma. Ifølge romersk mytologi skal tvillingbarna Romus og Remulus, hvor førstnevne igrunnla byen Roma, ha drukket melk fra en ulv.

Wow:Satte opp viltkamera i skogen - sjekk resultatet etter ett år

Selv om ulven er sterkt symbolsk knyttet til byen Roma, har det ikke vært sett ulv i nærheten av byen på over hundre år, ifølge nyhetsbyrået Storyful.

De melder at den italienske ulvebestanden nådde en bunn på mellom 70 og 100 dyr på starten av 70-tallet, og dyret ble vernet av myndighetene. Siden den gangen har den italienske populasjonen vært i jevn vekst, og består i dag av cirka 500 dyr.

Oops:Her angriper ulven feil dyr

Først i 2013 ble en voksen italiensk ulv oberservert i nærheten av Roma, og først nå i 2017 har det dukket opp ulvevalper i området - etter at de har vært borte fra byen de har symbolsk viktige for i et århundre.

Videoene folk snakker om