Flyene skal lande side om side - så må det ene avbryte

Marginene ble for små da flyene skulle utføre parallelle landinger.

San Franciscos internasjonale flyplass (SFO) er spesielt kjent for sine notoriske parallelle rullebaner. I motsetning til på Gardermoen, der de parallelle rullebanene er på hver sin ende av flyplassen, er de to på SFO tett inntil hverandre (kun 120 meter) og dersom forholdene tillater det, kan man ha parallelle landinger der.

Sjekk også:Dette er verdens villeste og farligste flyplasser

Dette kan virke både spesielt spennende og kanskje litt skummelt for passasjerene, når de kommer inn for landing samtidig som et annet fly kun er ett par hundre meter unna.

Det er strenge regler for parallelle landinger og SFO opererer med en minsteavstand på 750 fot. (ca. 230 meter). Men det er også andre hensyn å ta, noe som ble svært synlig i videoen over.

Kjempet mot naturen:Her lander flyet i storm

Videoen, som er fra 2012, viser en Boeing 747-maskin fra Cathay Pacific og et Boeing 757-fly fra United Airlines, der sistnevnte må avbryte sin landing og ta en «go around». Dette fordi det holdt på å bli passert av 747-flyet, som er betydelig tyngre og dermed også etterlater seg mer turbulens fra vingetippene, noe som kunne skapt en farlig situasjon for det andre flyet.

Imponerende timing:Her er det ikke rom for feil

Ifølge opplasteren av videoen, ba flygelederen i tårnet Cathay-flyet om å senke farten så det ikke kom foran det andre flyet, men fikk til svar at de var på «minimumshastighet» og ikke kunne senke farten ytterligere. Dermed hadde flygelederen ikke noe annet valg enn å be det andre flyet om å avbryte sin landing.

Hårfine marginer:Her er halsbrekkende landinger hverdagskost

Videoene folk snakker om