Løpsk seilskip skapte kaos i havna

Da motoren sviktet førte det til store problemer.

Det oppstod kaos i Newport Harbour i USA søndag kveld og mandag morgen, da motoren til seilskipet «The Oliver Hazard Perry» sviktet. Skipet brukes til utdanning for mennesker som vil jobbe på sjøen, og skipet havnet i trøbbel.

Dramatisk:Her ender sjøsettingen i katastrofe

I flere timer ble det liggende å drive i havna ved Newport uten å komme seg av gårde, mens det dunket borti andre småbåter, rapporterer Eye Witness News. Skipet støtte imidlertid aldri på grunn, og kom fra hendelsen uten større skader. Heller ikke småbåtene som ble truffet av det store skipet ble totalskadd.

Se også:Lasteskipets spesielle hilsen til publikum

Skipet er det største av sitt slag i USA, og har plass til 49 overnattingsgjester. Det har motor i tillegg til at det er mulig å seile skipet. I havna var det ikke plass til å sette seil og få skipet vekk uten å bruke motorkraft, og det måtte til slutt taues.

Heftig:Slik er det ute på Nordsjøen i ekstremvær

Ifølge Eye Witness News var det 4000 turister som ble hindret i å legge til kai i Newport, og de lokale myndighetene anslår at næringslivet tapte omtrent 400.000 dollar på hendelsen. Ingen mennesker kom til skade i hendelsen.

Videoene folk snakker om