Tor-Bjørn så lastebilen - det gjorde ikke barna

Opplevde marerittet da barna løp over veien bak bussen.

Lastebilsjåføren Tor-Bjørn Kyrkjebø opplevde marerittet da han kjørte over Hallingdal i sommer.

Like forbi Gol på riksvei 7 kom han bak en buss som stanset for å slippe av skoleelever. Barna løp bak bussen ut i veien, men så ikke lastebilen som kom i motsatt retning.

Kampanje:Polske mødre skal gjøre norske veier tryggere

Dashborkameraet til Kyrkjebø fanget hendelsen og den utrolige flaksen som hindret en dødsulykke.

– Det var ikke mye jeg kunne gjøre, men sto på fløyten i et forsøk på å advare ungene. Jeg håpet at de ville stoppe opp. I tillegg blinket jeg med langlysene for å varsle trafikken som kom imot, sier Kyrkjebø til BT.

Ble nettfenomen:Norsk trafikkuhell vekket harme i utlandet

Lastebilsjåføren som kom i mot reagerte lynraskt og rakk å bremse opp akkurat i tide, samtidig som en gutt sto midt i veibanen.

- Jeg ble helt skjelven, sier Kyrkjebø til avisen.

Blindsoner:Syklisten fikk seg en real vekker

– Vi er fryktelig glad for at dette gikk bra, og at det ikke endte med en alvorlig ulykke, sier kommunikasjonssjef Dag Bones i Nettbuss, selskapet som kjører bussene på ruten til BT. Han sier de vil gå gjennom hendelsen med bussjåføren.

Samtidig har videoen også nådd ut på det sosiale mediet Reddit, der den har blitt sett en million ganger. Dager etter at den havnet i norske medier, dukket den også opp hos en av verdens største nettaviser, britiske Daily Mail, som riktignok ikke har helt dreisen på norsk geografi.

Skremmende:Ekstrem forbikjøring på E39 vekker harme

Videoene folk snakker om