Hodeløs bilist sjanser seg forbi Atles tankbil

– Jeg håper han blir tatt, slikt hører ikke hjemme på veiene.

Tankbilfører Atle Vatne (52) skulle over Ørskogfjellet på Sunnmøre torsdag morgen da han ble vitne til en av de verste forbikjøringene han har sett etter 30 år som yrkessjåfør. Den går med minst mulig margin. En bil skulle kjøre forbi Vatnes tankbil, derfor sakket han ned på farta. Da det kom en bil imot dimma han ned for å synliggjøre situasjonen.

– Jeg regna med han la seg inn igjen, men så var det mye lys på siden. Da bremsa jeg så snart jeg kunne, forteller Vatne til SeDenne.

Den hvite bilen som kom imot havna helt ute på brøytekanten. Vatne mener det ikke ville gått bra hvis ikke både han og den hvite bilen bremsa så hardt som de gjorde. Hendelsen gjorde Vatne skjelven.

Dømt til å gå galt:Prøvde seg på en frekkis i Oslogryta – fikk lærepenge

Vil identifisere føreren

52-åringen hadde montert kamera i bilen som fanget det hele på film. Politiet har fått saka meldt inn, og de har fått oversendt opptaket. Vatne ønsker å få identifisert sjåføren som utførte forbikjøringa, men videokvaliteten gjør det vanskelig å se tydelig.

– Jeg håper han blir tatt, slikt hører ikke hjemme på veiene, sier Vatne til Sunnmørsposten, som først omtalte saka.

Blant årets mest sette:Ekstrem forbikjøring på E39 vekker harme


Frakta 38.000 liter drivstoff

Tankbilen kjører med 38.000 liter bensin og diesel, noe som gjør at sunnmøringen kjører svært forsiktig og tar alle hensyn for å unngå situasjoner.

– Storulykker med tankbil skal ikke skje. Bare fantasien setter grenser for hva slags utfall det kunne ha fått, sier Vatne til SeDenne.

Kongsvinger:Like bak politiet utfordrer han skjebnen

Merker endring

Yrkessjåføren merker i det siste en voldsom økning i intensitet etter sine 30 år på veien, og mener tålmodighet og konsekvensanalyse har blitt mangelvare

– Det er ganske ekstremt. Dagens egosentriske biler vil kjøre i 80 og de skal fram. Det er triste greier, mener Vatne.

På vinterføre:Bilist med livsfarlig forbikjøring av brøytebil


Videoene folk snakker om