Vinstra-bønder rocker jula inn med traktorhilsen

– Hadde vi fått internasjonal suksess, hadde det vært artig.

Vemund Hagen og Ivar Brandvol fra Vinstra gjorde nasjonal internettsuksess i fjor med sin helt spesielle julehilsen. De to skrev «God jul» i snøen på jorde ved hjelp av en traktor, og filmet seansen med drone. Videoen gikk sin seiersgang i det ganske land, og ble sett over en halv million ganger, ifølge Gudbrandsdølen Dagningen.

Se også:Jan og døtrene laget unik dans for å hylle traktoren

Vil overvinne verden

I år har duoen slått til igjen. Denne gangen sikter de internasjonalt:

– Det som er artig med å skrive på engelsk er at alle kan se det og forstå det. Hadde vi fått internasjonal suksess, hadde det vært artig, men vi har moderate forhåpninger, sier Vemund Hagen til SeDenne.

Med seg på laget har de fått den amerikanske countryartisten Whitney Wolanin, som kanskje kan hjelpe de to ydmyke Vinstra-væringene til suksess. Wolanins versjon av «Run, Run Rudolph» akkopagnerer de vakre bildene av norsk, hvit jul i solskinn.

Se også:Hissig bonde angriper nærgående drone

Trengte noen forsøk

Å skrive på engelsk bød imidlertid på noen utfordringer.

– Vi måtte øve en del for å få det til, men det gikk etter hvert. I fjor hadde vi «god jul», og det var jo lett å få skrevet. Vi hadde litt større utfordringer med «Merry Christmas», sier Hagen til SeDenne.

Nå venter han og kameraten på at videoen skal ta av på nett. De har delt videoen både på YouTube og på Facebook, men har foreløpig truffet best på Facebook, der videoen i skrivende stund har 25.000 avspillinger.

– Det har tatt litt av allerede. Det har ringt fra to aviser og NRK bare i dag, så jeg har sittet mye i telefonen siden i morges.

Se også:Drøy bonde med frekk spøk mot sauene

Videoene folk snakker om