Bli med om bord «cruiset fra helvete»

Cruiseskipet Norwegian Breakaway seilte rett gjennom en «bombesyklon».

Da cruiseskipet satte ut på et 14 dager langt nyttårscruise fra New York til Bahamas og tilbake igjen, ante de drøye 4.000 passasjerene lite om hvilken heisatur de hadde i vente.

For tre dager før «Norwegian Breakaway» etter planen skulle ankre opp i Manhattan igjen, seilte skipet inn i en snøstorm i Atlanterhavet. Av amerikanske medier omtalt som en «bombesyklon».

Gadd ikke vente lengre:Cruiseskipet reiste da moren sto igjen på kaia

Voldsomme bølger og krengninger, mye oversvømmelser i gangene og i lugarene og syke passasjerer, er noen av stikkordene som ble brukt om de tre siste dagene av cruiset.

«Det er det skumleste jeg noen gang har opplevd. Bølgene var over 12 meter høye og fortsatte å komme. Barn gråt, folk ble sjøsyke og spydde over hele båten», opplyser passasjer Brenda Walsh-Matias til WNEP.

Ikke for de lett sjøsyke:Slik er det ute på Nordsjøen i ekstremvær

Kevin de Reus filmet noen av opplevelsene fra cruisets siste tre dager og du kan se hvordan livet om bord var i videoen øverst.

«Skipet svingte frem og tilbake konstant i de sterke vindene. Vi så at noen passasjerer sov ute i gangene fordi det lekket vann inn i lugarene deres», sier han til Storyful.

I en uttalelse sier representanter for Norwegian Cruise Lines at skipet opplevde mer voldsomt vær enn forventet og beklager ulempen. De har tilbudt passasjerer som ønsker refusjon en tilgodelapp på $500 (tilsvarende drøye  4000 norske kroner).

Her går det galt:«Løpsk» luksusskip skapte kaos i havna

Videoene folk snakker om