Turist i Stryn klamret seg bak buss i 80 km/t

– Helvetes idiot, det er så galskap som det går an.

Bjarte Haugen jobber med å kjøre turister opp til Briksdalsbreen i Stryn og hadde nettopp levert fra seg dagens siste gruppe tirsdag kveld. På vei ned igjen havnet han bak turistbussen, og møtte et syn som sjokkerte både han og de andre i bilen.

– Vi så noe pussig bakpå, og da vi kom nærmere så vi at det var en mann. Jeg trodde ikke det jeg så, sier Haugen til ABC Nyheter.

Det var NRK Sogn og Fjordane som først meldte saken.

Hang på i fem kilometer

Han prøvde lenge å varsle bussen uten å lykkes, og da han skulle kjøre forbi bussen, økte den farten til 80 kilometer i timen ifølge Haugen. Han mener mannen satt på i minst fem kilometer før bussjåføren oppdaget ham og sakket farten.

Se også: Forbikjøring på E18 gjør folk rasende.

– Jeg tenkte helvetes idiot, det er så galskap som det går an. Han sto på hengerfestet, og veien den er dårlig og svingete. Det skal ikke mye til for at det kunne gått galt, forteller Haugen.

Kjenner ikke til mannen

Han vet ikke hvem blindpassasjeren var, men mener det ikke var en turist som hørte til passasjerene i bussen. Haugen er overbevist om at mannen må ha vært en turist.

– Jeg så ham igjen på bussholdeplassen i Olden i dag. Jeg vet ikke om det er slik han reiser rundt eller hva han driver med, sier Haugen.

Se også: Hodeløs bilist sjanser seg forbi Atles tankbil

Videoene folk snakker om