Norwegian-flyet må nødlande med flatt dekk og sviktende bremser

Flyspotterne holdt pusten etter at hydraulikken ved hovedhjulene sviktet midtveis i flyturen.

Et irskregistrert Norwegian-fly av typen Boeing 737-800 måtte avbryte flyvingen mellom Keflavik på Island og den spanske hovedstaden Madrid, da de opplevde problemer med hydraulikken over Belfast, melder The Aviation Herald.

Hydraulikken styrer blant annet luft-bremsene (spoilerne) og hjulene til flyet og med hydraulikken på den ene siden av hovedhjulene ute av spill, krevde flyet prioritert landing og måtte bruke hele rullebanen ved flyplassen i Birmingham.

– Da flyet lettet fra Keflavik, oppsto det en sprekk i et av dekkene. Pilotene oppdaget feilen og valgte å gjennomføre en sikkerhetslanding i Birmingham. Landingen var helt normal og udramatisk, opplyste presseansvarlig Charlotte Holmbergh i Norwegian til NTB.

Så ikke den komme:Hun tror de må nødlande, men han har helt andre planer

Flyspotteren Flugsnug var heldig nok til å fange øyeblikket flyet kom inn for landing, og kunne selv se at det ene dekket på hovedhjulene var ødelagt.

Se selv hvordan pilotene håndterte situasjonen, med 152 passasjerer ombord, i videoen øverst.

Sjokkerende:Vågal kvinne legger på sprang mot Norwegian-flyet: - Vil du bli drept!?

– Da flyet lettet fra Keflavik, oppsto det en sprekk i et av dekkene. Pilotene oppdaget feilen og valgte å gjennomføre en sikkerhetslanding i Birmingham. Landingen var helt normal og udramatisk, sa presseansvarlig Charlotte Holmbergh i Norwegian til NTB.

Videoene folk snakker om