
Denne maten bør du unngå før flyreisen

Spiser du feil mat før du setter deg på flyet, kan du få det ubehagelig i luften.
Er du ofte oppblåst på flyet?
Skal du ut på reise, er det noen matvarer du bør styre unna for en mest mulig behagelig flytur.
Reiseekspert Jessie Chambers i reiseselskapet Global Work and Travel mener at hva man velger å putte i munnen før man flyr, er vel så viktig som å huske passet.
– Når trykket i flykabinen endrer seg, kan det påvirke fordøyelsen. Det kan gjøre at man føler seg oppblåst, uvel eller kvalm, sier Chambers til Daily Mail.
Flysmart24 omtalte saken først.
Se video: Forskere slår alarm om tyggegummi
Maten du ikke bør spise
Chambers har en klar formening om hvilke matvarer passasjerer bør unngå å spise før langturer, og hva man bør innta i stedet.
Salt snacks – som potetgull – bør man helst styre unna.
– Det er en oppskrift på katastrofe på en flytur, advarer reiseeksperten, og fortsetter:
– Potetgull, bearbeidet kjøtt og ferdigmat er fulle av natrium, noe som kan forverre dehydrering og føre til væskeretensjon. Den resirkulerte luften i kabinen er allerede svært tørr, og salte snacks vil få deg til å føle deg enda mer slapp og oppblåst.

Hun fraråder også å fortære linser, kikerter, brokkoli, blomkål og kål.
Dette er vanligvis sunne matvarer, men kan i verste fall forårsake gass, og det kan bli verre i luften.
Også tyggegummi, bakverk, alkohol, brus og kullsyreholdig vann kan gjøre flyreisen til et mareritt.
Dette bør du spise
For å minimere sjansen for mageproblemer råder Chambers reisende til å spise grillet kylling med quinoa, stekte grønnsaker eller en lett salat med grovbrød og en banan.
Sitrusfrukter kan også være et godt alternativ.
Å drikke nok væske før og under flyvningen, samt å bevege seg i kabinen, kan også hjelpe til med å holde oppblåstheten unna.