Miljøtillegg gjør det dyrere å fly Lufthansa

Fra 1. januar neste år kommer et miljøtillegg på alle Lufthansas europa-flyginger.
Fra 1. januar neste år kommer et miljøtillegg på alle Lufthansas europa-flyginger. Foto: Michael Probst / AP / NTB / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lufthansa innfører fra i dag et miljøtillegg på alle flyvninger i EU og EØS med avganger fra 1. januar 2025. Miljøtillegget utgjør mellom 12 og 815 kroner mer per reise - avhengig av lengden på strekningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisøkningen vil merkes når du fra i dag 26.juni bestiller reiser med et av konsernets mange flyselskaper i Europa med avgang etter nyttår.

Ifølge Check-In.dk har det har lenge vært ventet at forbrukerne måtte betale deler av regningen for at flyselskapene fra 1. januar 2025 må blande i gjennomsnitt to prosent grønt flydrivstoff kalt SAF - Sustainable Aviation Fuel - opp til fem prosent i 2030.

De økte utgiftene for flyselskapene overføres til flypassasjerene. Derfor vil Lufthansa-konsernets flyselskaper fra 26. juni kreve et miljøtillegg på mellom 1 og 72 euro, avhengig av valgt reiselengde og destinasjon.

Tillegget vil gjelde for alle reiser som selges fra denne datoen med avganger fra 1. januar 2025 og vil gjelde fra de 27 EU-landene samt Storbritannia, Norge og Sveits.

Les alt om fly i ABC Nyheter

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lufthansa opplyser i en pressemelding at tillegget vil gjelde reiser med Lufthansa, Swiss, Austrian, Brussels Airlines og Eurowings samt konsernets regionale flyselskaper Lufthansa CityLine, Lufthansa City Airlines, Air Dolomiti, Edelweiss Air og Discover Airlines.

Lufthansa-konsernet argumenterer for at det årlig investeres milliarder i nye teknologier, men at det ikke vil være mulig å dekke de økende merkostnadene som følge av de nye lovkravene alene.

- En del av disse forventede kostnadene for år 2025 må nå dekkes av det nye miljøkostnadstillegget, skriver selskapet i pressemeldingen.