Mein Schiff 7 klar for norske fjorder

TUI fikk nylig overlevert Mein Schiff 7 fra Meyer Turku-verftet i Finland. Med Kiel som hjemmehavn om sommeren blir det mange turer langs norskekysten.
TUI fikk nylig overlevert Mein Schiff 7 fra Meyer Turku-verftet i Finland. Med Kiel som hjemmehavn om sommeren blir det mange turer langs norskekysten. Foto: TUI
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiseselskapet TUI har fått overlevert sitt syvende skip i Mein Schiff-flåten fra Meyer Turku-verftet i Finland og er ute på jomfruturer. Straks etter dåpen 22. juni legger skipet ut på cruise til norske fjorder og Svalbard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med plass til 2.894 passasjerer kommer skipet trolig til å bli et fast innslag langs norskekysten i somrene framover.

Det første cruiset seilte fra hjemmehavnen i Kiel, Tyskland 12. juni, og det er en del av en serie innledende aktiviteter som vil kulminere med en dåpsseremoni senere denne måneden,

I følge TUI Cruises var avgangen preget av en hornutveksling med Mein Schiff 1, som også besøkte Kiels Østersjøenkai på dagen.

Les alt om cruise i ABC Nyheter

Mein Schiff 7 skal døpes i en spesiell begivenhet i Kielbukta 22. juni. TUI Cruises miljøansvarlig, Fenia Kalachani, vil fungere som skipets gudmor under seremonien, melder TUI.

Første sesong for det 111 500 tonn tunge fartøyet består av en serie med åtte til 17 netters cruise til forskjellige deler av Nord-Europa, inkludert Skandinavia, Svalbard, Island, Østersjøen og De britiske øyer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober skal skipet etter planen flyttes til Kanariøyene for en vintersesong som skal seile ut av Tenerife og Las Palmas.

Som en del av selskapets forpliktelse til bærekraft, ble Mein Schiff 7 det første fartøyet i Mein Schiff-flåten som utelukkende kjører på lavutslippsmarin diesel. Fartøyet er også utstyrt med landstrømtilkobling og katalysatorer.

Mein Schiff 7 er ifølget rederiet bygget slik at den også kan kjøre på metanol, som med fremtidens grønne metanol vil gjøre fremdriftskraften tilnærmet CO2-nøytral.