Passasjer svartelistet etter vannjuks på cruiseskip

Cruisepassasjeren jukset med vannflasken på lugaren. Nå er hun svartelistet for alltid av Carnival Cruise Line.
Cruisepassasjeren jukset med vannflasken på lugaren. Nå er hun svartelistet for alltid av Carnival Cruise Line. Foto: Skjermdump
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ung kvinnelig passasjer er svartelistet av cruiserederiet Carnival Cruise Line etter at hun jukset med drikkevannflaskene i lugaren på for å spare penger. Jukset ble filmet og lagt ut på TikTok, men rederiet klarte å spore henne opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På alle lugarene står det flasker med drikkevann som passasjerene kan kjøpe.

Kvinnen mente tydeligvis at å betale 4,25 dollar (45 kroner) for 1,5 liter kildevann var for mye.

Delte video på sosiale medier

På en video som er lagt ut på sosiale medier viser kvinnen hvordan hun skrur av korken på en flaske, drikker vannet og så fyller den opp igjen fra kranen på badet.

Les alt om cruise i ABC Nyheter

Med en medbragt liten tube limer hun fast korken og forseglingen på den den store plastflasken, henger på prislappen og setter flasken tilbake der hun tok den fra.

Det er cruisenettstedet Cruise Hive som forteller om den kraftige reaksjonen denne videoen har vakt etter at videoen ble publisert tidligere i år.

Nettstedet har også nyheten med videoen på sin egen YouTube-kanal. Her kan man tydelig se cruisepassasjerens ansikt mens hun stolt viser tommel opp for sitt geniale sparetriks.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Etter å ha drukket opp vannet, fylte cruisepassasjeren opp flasken, limte på korken og satte flasken tilbake. Foto: Skjermdump
Etter å ha drukket opp vannet, fylte cruisepassasjeren opp flasken, limte på korken og satte flasken tilbake. Foto: Skjermdump

Som urørt

Videoen skal ha blitt sett over 260 000 ganger og har vakt forskrekkelse blant cruisereisende: Både over kvinnens frekkhet, men også om rederiets sikkerhetsrutiner rundt drikkevann på skipene.

Carnival Corporation og deres åtte ulike merkenavn har i år rundt tolv millioner passasjerer – en tredjedel av alle cruisepassasjerer i verden.

Selv om skipet og rederiet i utgangspunktet ikke er nevnt i videoen på sosiale medier, satte Carnival i gang et detektivarbeide som raskt gjorde at de klarte å spore seg fram til den skyldige passasjeren.

Cruise Hive understreker at man som passasjer ikke er nødt til å kjøpe vannflaskene som står i lugaren. Vannet i kranene på badet er ufarlig å drikke, og man kan fylle opp egne flasker med drikkevann fra de mange vannstasjonene om bord.

Men skulle noen gjøre noe slik at sykdom bryter ut, er et cruiseskip midt ute på havet et av de verste stedene det kan skje.

Carnival Cruise Line har den siste tiden møtt massiv kritikk siden prisen på disse vannflaskene har steget med 202 prosent de siste 17 månedene.