Norwegian Cruise Line utvider

Øker tilstedeværelsen i Asia, Stillehavsområdet, Australia og New Zealand.
Øker tilstedeværelsen i Asia, Stillehavsområdet, Australia og New Zealand. Foto: Norwegian Cruise Line
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil øke tilstedeværelsen i Asia, Stillehavsområdet, Australia og New Zealand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pressemelding annonserer Norwegian Cruise Line (NCL) rederiets mest omfattende sesong hittil i Asia og Stillehavsområdet, som inkluderer over 30 nye havnerike ruter og mer enn 60 destinasjoner på programmet.

Sesongen strekker seg fra september 2024 til mars 2026 og byr på i alt 85 cruise. NCL vil operere tre skip i regionen, hvor destinasjonsnyhetene er Great Barrier Reef i Australia, Matsuyama og Niigata i Japan, Aitutaki på Cook-øyene og Suva på Fiji.

Se video: Dette er verdens største cruiseskip

Større etterspørsel for Asia

Asia etterspørres i økende grad av reisende, melder selskapet i meldingen.

Ifølge en rapport fra Skift Research, forventes det at reiser til Asia og Stillehavsområdet vil vokse med 20 prosent sammenlignet med 2023.

I den forbindelse har NCL nettopp offentliggjort sin største sesong i Asia og Stillehavsområdet noensinne, som inkluderer Australia og New Zealand, med 30 nye havnerike ruter og over 60 «bucketlist»-destinasjoner på programmet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skipene Norwegian Spirit, Norwegian Sun og Norwegian Sky vil operere rutene og vil seile fra 15 hjemmehavner. Sesongens nye destinasjoner inkluderer Albany, Busselton, Fremantle, Port Douglas og Townsville i Australia, Matsuyama og Niigata i Japan, Aitutaki på Cook-øiene og Suva på Fiji.

Glad president

– Våre skip er forpliktet å tilby våre gjester flere muligheter til å utforske verden gjennom fantastiske ferieopplevelser – og etter selv å ha bodd i Asia med min familie kan jeg bekrefte at det er et uforglemmelig sted, utaler David J. Herrera, president for Norwegian Cruise Line, i pressemeldingen.

Herrere sier selskapet er glade for å kunne utvide sesongen og tilby flere skip for å imøtekommende de reisendes behov.

Cruisenes varighet er på mellom ni og 19 dager, og med et gjennomsnitt på 10 timer i havn er det god tid til å oppleve destinasjonene. Utvalgte cruise byr på overnattingsmuligheter. Dette gjelder blant annet Osaka i Japan, Hong Kong, som anses som Asias kulinariske hovedstad, samt Melbourne i Australia. For første gang er der mulighet for overnatting på Bali og på den idylliske øyen Lembar (Lombok) i Indonesia.