Pandemifrykten avtar – eventyrlysten øker

Nå vil vi bruke feriene til å utforske verden igjen, viser en undersøkelse fra Ticket Reiser.
Nå vil vi bruke feriene til å utforske verden igjen, viser en undersøkelse fra Ticket Reiser. Foto: Ticket
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter pandemien søkte vi trygghet i vante reisemål når vi skulle ut på tur. Men nå snur trenden: Vi ønsker oss eventyrreiser og nye reisemål igjen, viser en ny Ticket-undersøkelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den viktigste grunnen til å reise utenlands er for å få sol og varme. Etter pandemien har vi prioritert velkjente reisemål fremfor å oppdage nye. Men denne trenden ser ut til å avta.

36 prosent oppgir at den viktigste grunnen til å reise er å oppdage nye reisemål, og 22 prosent prioriterer eventyrreiser fremfor annen reising, viser Tickets Kantar SIFO-undersøkelse.

– I fjor så vi en tydelig trend i å velge «sikre kort», reisemål man har vært på tidligere som ikke byr på noen store overraskelser. Etter pandemien ville vi ikke ha noen overraskelser – vi var opptatt av trygghet og ville vite hva vi skulle få ut av reisen vår. Nå ser vi imidlertid at oppdagelseslysten begynner å vekkes til live igjen, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket, i en pressemelding.

Hun forteller at reisetrykket fortsatt er høyt. Mange har nå hatt muligheten til å gjennomføre en eller flere reiser siden pandemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi begynner å føle oss varme i trøya når det gjelder reising, og tør dermed å teste nye reisemål igjen. Enkelt og trygt er fortsatt viktig når det kommer til reising, men når man har besøkt de klassiske reisemålene, rettes blikket mot de litt mindre feriemålene som man ikke har rukket å besøke ennå.

En trend som vokste frem før pandemien, som vi nå begynner å se konturene av igjen, er «second cities», altså den nest største byen i et land. Vi søker stadig mer etter det autentiske, mens vi i 2023 var mest glade bare vi kom oss utenlands og kunne ligge i en solstol, sier Wolff Andresen.

Til tross for ønsket om å oppdage noe nytt, er det ikke en fremvekst av eksotiske eventyrreiser langt bort som kommer til å sette standarden for 2024. En urolig verden og en anstrengt økonomi bidrar også til at vi prioriterer nærliggende destinasjoner med enkle forbindelser.