Restauranten Iris i Rosendal får sin første Michelin-stjerne

Restaurant Iris er tildelt en Michelin-stjerne. Restauranten ligger i den flytende installasjonen Salmon Eye utenfor Rosendal i Hardangerfjorden.
Restaurant Iris er tildelt en Michelin-stjerne. Restauranten ligger i den flytende installasjonen Salmon Eye utenfor Rosendal i Hardangerfjorden.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Restauranten Iris i Rosendal i Hardanger ble mandag tildelt sin første Michelin-stjerne under utdelingen av årets stjerner for restauranter i Norden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er målløs over dette. Jeg er veldig lykkelig og stolt, sier kjøkkensjef Anika Madsen på scenen under tildelingen.

Restaurant Iris er lokalisert midt ute på Hardangerfjorden på verdens største flytende kunstinstallasjon Salmon Eye. den har vært åpen i bare ett år.

Iris omtaler seg selv som en ekspedisjonsrestaurant og sammen med Salmon Eye bygger de på en visjon om å informere og inspirere verden om å spise mer ansvarlig produsert mat.

– Dette betyr veldig mye for et lite team i Rosendal og er en stor anerkjennelse av verdiene og konseptet Iris og Salmon Eye står for, men det viktigste er selvsagt at teamet leverer unike matopplevelser, sier daglig leder Sebastian Torjusen for Salmon Eye og Iris.

Flere norske stjerner

Restaurant Bar Amour i på Alexander Kiellands plass i Oslo fikk også mandag sin første Michelin-stjerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere cocktail-baren i andre etasje over Tranen på Alexander Kiellands plass i Oslo ble den andre norske restauranten som mandag fikk sin første stjerne under seremonien i Helsingfors.

«Bak en dør og lukten av pizza, ligger Bar Amour gjemt i andre etasje på Tranen. Her får du mat og drikke av høy kvalitet, i romantiske omgivelser.», skrev Mer av Oslo i mai 2023.

– Betyr alt

Restauranten Hermetikken i Stavanger ble også tildelt sin første Michelin-stjerne mandag.

Restauranten åpnet så sent som i februar i fjor. En tydelig rørt kjøkkensjef Stuart Barber mottok prisen på scenen under tildelingen i Helsingfors.

– Dette er ikke den typiske fine-dining restaurant. Hvem som helst kan komme inn og sette seg ved baren. Dette betyr alt for oss. Dette er noe vi har jobbet for hele livet, sa Barber.