Det italienske feriestedet Lignano innfører forbud mot bikini: – Respekt

Alle som ikke retter seg etter det nye regelverket i den italienske badebyen Lignano, må heretter betale en bot på 25 euro, eller 300 kroner. Gjentatte lovbrudd vil resulterer i bøter på opptil 6.000 kroner. (Arkivfoto)
Alle som ikke retter seg etter det nye regelverket i den italienske badebyen Lignano, må heretter betale en bot på 25 euro, eller 300 kroner. Gjentatte lovbrudd vil resulterer i bøter på opptil 6.000 kroner. (Arkivfoto) Foto: Angelo Comoretto / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byens folkevalgte fikk nok etter upassende oppførsel fra lettkledte turister. Nå koster det skjorta å gå barhudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi trenger respekt for en by som er rettet mot turisme og fremfor alt respekt for innbyggerne, sier byrådsleder i Lignano, Liliana Portello, ifølge 20 Min.

Lignano ligger i Udine, i Friuli-Venezia Giulia-regionen i det nordøstlige Italia. Det er et av de mest populære sommerferiestedene i Nord-Italia, og ligger ved Adriaterhavskysten.

Byrådslederen har sett seg lei på de mange tilreisende som ikke ser ut til å bry seg om lokale skikker eller respektere det byens folkevalgte anser som alminnelig folkeskikk.

Bøter på 6.000 kroner

Etter å ilagt flere advarsler, uten at det har gitt de resultater som var forventet, har byrådet vedtatt å innføre strenge bøter for overtredelser av det nye kles-forbudet.

Forbudet innebærer nulltoleranse for bruk av badetøy på offentlige steder.

Alle som ikke retter seg etter det nye regelverket, må heretter betale en bot på 25 euro, eller 300 kroner. Gjentatte lovbrudd vil resulterer i bøter på opptil 6.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Negativ innvirkning på livskvaliteten

Avgjørelsen ble tatt etter gjentatte hendelser, og klager fra lokalbefolkningen, på oppførselen til enkelte feriegjester, som av flere ble opplevd som støtende, skriver Sued Tirol News.

– En slik situasjon forårsaker ikke bare ubehag for lokalbefolkningen, men kan også ha en negativ innvirkning på livskvaliteten. Dette kan også få negative konsekvenser for Lignanos rykte, mener byrådsleder Portello.

Dersom forbudet blir etterfulgt vil bikini-drakter heretter bli et sjeldent syn i Lignano.

Menn må bruke T-skjorte

Det nye forbudet trådte i kraft 5. mai og innebærer forbudt mot å bruke badetøy utenfor strandpromenaden, skriver Udine Today.

Menn må bruke t-skjorte sammen med badebukse, mens kvinner må ha en passende topp over bikinien eller badedrakten.

Flere italienske feriesteder har innført lignende kles-restriksjoner, blant annet Viareggio, Sorrento, Caorle og Chioggia.