Hotellgigant vil kreve penger på Nordkapp igjen

Hotellkjeden Scandic vil på nytt kreve at turister på Nordkapplatået betaler avgift for å besøke landemerket. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Hotellkjeden Scandic vil på nytt kreve at turister på Nordkapplatået betaler avgift for å besøke landemerket. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellkjeden Scandic vil på nytt kreve at turister på Nordkapplatået betaler avgift for å besøke landemerket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Scandic har søkt Nordkapp kommune om å kreve besøksavgift fra 1. juni, melder avisen Ságat.

Hotellkjeden håper det vil bringe inn inntekter på 9 millioner kroner i år. I søknaden til kommunen antyder de blant annet at avgiften kan komme til å øke. Årsaken er ifølge Scandic vedlikehold og andre investeringer på platået, skriver NRK.

Scandic har tapt striden om Nordkapp i retten tre ganger tidligere, og har senere blitt beskyldt for å lure til seg en avgift de ikke har krav på.

Ordfører Jan Morten Hansen (Ap) beskriver imidlertid Scandics søknad, som gjelder en midlertidig tillatelse, som positiv.

– Det ser jeg på som bare positivt, og det tror jeg alle i kommunestyret gjør. Vi har en rettskraftig dom som legger premissene for driften på platået. Et av de premissene er at man må søke kommunen om å få tillatelse til å drive parkering, sier han til avisen iFinnmark.

Rundt 250.000 turister besøker årlig Nordkapplatået, som ofte omtales som det nordligste punktet i Europa.