Turbulens førte til benbrudd – reisen til New Zealand ble lang

Flyet fra Air New Zealand møtte på uventet turbulens kort tid etter avgang. Dette er ikke flyet som var involvert i hendelsen.
Flyet fra Air New Zealand møtte på uventet turbulens kort tid etter avgang. Dette er ikke flyet som var involvert i hendelsen. Foto: Peter Parks / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

30 minutter etter avgang gikk det galt. Da var det over seks timer igjen av reisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var forrige uke en 47 år gammel mann fra Tyskland skulle resie fra Bali til New Zealand. Flyturen som skulle ta han og en partner til feriedestinasjonen sin tok rundt syv timer. Det er syv timer tyskeren trolig sent vil glemme.

Rundt 30 minutter etter avgang ble setebeltelyset slukket, og 47-åringen bestemte seg for å ta en aldri så liten tur på toalettet.

Da han var på vei tilbake til setet etter et foreløpig suksessfullt toalettbesøk gikk det galt.

Det skriver New Zealand Herald og News.com.au.

Rammet av turbulens

Samtidig som mannen tok seg nedover midtgangen ble Boeing 787-maskinene fra Air New Zealand rystet av turbulens. Ifølge mannen selv følte han at hele flyet havnet i et fritt fall samtidig som han sto oppreist.

Turbulensen etterlot seg et smertefullt resultat, og var kraftig nok til at det senere kom en beklagelse fra cockpit.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Benet hans ble knekt i to, sier en kamerat av mannen som ventet på å plukke han opp på flyplassen i Auckland.

Se video: Måtte avbryte landing flere ganger

Tok kontakt

På klassisk vis skal mannskapet om bord ha spurt passasjerene om det var en lege blant dem. Det var det, men når det gjaldt smertestillende var det kun av den lettere sorten som var tilgjengelig.

Til tross for smertene ble det besluttet at flyet skulle fortsette mot destinasjonen som på tidspunket var rundt seks og en halv time unna. Mannskapet tok kontakt med en medisinsk database som ga meddelte at det var forsvarlig å fortsette reisen mot New Zealand.

I ettekant av hendelsen har Air New Zealand gjort det klart at flyet ville ha snudd hvis rådene fra fagfolkene hadde vært annerledes.

Ved ankomst i Auckland ble den uheldige 47-åringen hentet av ambulansearbeidere.