Slik kan du få maks ut av fridagene

Illustrasjonsfoto: Mai er fylt med røde dager.
Illustrasjonsfoto: Mai er fylt med røde dager. Foto: margouillat photo / Shutterstock / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Snart er mai og rød dagene her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med våren kommer også de røde dagene, og det er for mange den perfekte tiden å reise bort på en langweekend.

Første mai, Kristi himmelfart, 17. mai og pinse nærmer seg. I år ligger disse røde dagene fordelaktig i kalenderen i forhold til ekstra fri uten å ta ut for mange feriedager.

– Å reise nå på våren er ikke bare fordelaktig med mange røde dager som kan forlenge ferien, men også når det gjelder temperatur og trengsel. På Kypros, Kreta og Rhodos er det for eksempel rundt 25 grader i luften og 20 grader i vannet i mai – og bedre plass på strendene enn på høysommeren, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket i en pressemelding.

I år faller 1. mai på en onsdag, Kristi Himmelfartsdag som vanlig på en torsdag, mens 17. mai er på en fredag, rett i forkant av pinsens langfri.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er du ute etter mindre trengsel på reisemålet, er et tips å reise i forbindelse med våre høytider, som 17. mai og pinse, da dette ikke er typiske internasjonale reisehelger andre steder. Selv prismessig kan disse helgene være fordelaktige, da de ikke er like forbundet med reiser som eksempel påske, sier Wolff Andresen.

Slik får du maksimalt ut av vårens feriedager i 2024:

Første mai: Ta 2 feriedager (2.-3. mai) og få 5 dager fri, eller ta 4 feriedager (29.-30. april + 2.-3. mai) og får 9 dager fri

Kristi himmelfart: Ta 1 feriedag (10. mai) og få 4 dager fri, eller ta 4 feriedager (6.-8. mai + 10 mai) og få 9 dager fri

17. mai og pinse: Ta 4 feriedager (21. – 24. mai) og få 10 dager fri

Overstående utregning gjelder de som har fri på røde dager, og tar ikke hensyn til eventuelle halv- eller inneklemte dager.