Derfor er danskebåten populær blant swingers-par

DFDS Crown of Scandinavia, også kjent som danskebåten, omgitt av småbåter i det den forlater Oslo havn på vei mot København.
DFDS Crown of Scandinavia, også kjent som danskebåten, omgitt av småbåter i det den forlater Oslo havn på vei mot København. Foto: Paul Kleiven / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkel tilgang til soverom, og billig trekkes frem som gode årsaker av sexologen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge et swingers-par Dagbladet har snakket med, er danskebåten svært populær i swingersmiljøet.

Ifølge sexolog og parterapeut Marte Olstad er det flere årsaker til det.

– For det første har man enkel tilgang på et soverom, og for det andre varer reisen over et døgn, som gjør at man har god tid. I tillegg er turen relativt billig. Det er derfor et sted som er attraktivt for mange ulike mennesker og samfunnsgrupper, sier hun til Dagbladet og legger til at det blant swingersmiljøet på Danskebåten finnes alt fra direktører til butikkansatte.

Ifølge paret avisen har snakket med brukes også nettforum flittig når det skal avtales treff. På slike grupper deler man gjerne avreisedato, romnummer og detaljerte beskrivelser om hvordan deltakerne kan gjenkjennes om bord.

Se video: Her spøker det

Men det finnes også egne koder og symboler man kan se etter om man er nysgjerrig på å teste swingersmiljøet på båten over til Danmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ankelsmykke på høyre fot, ofte med initialene «HW» for «hotwife», symboliserer at man er en gift kvinne som har seksuelle forhold utenfor ekteskapet, med full viten og samtykke fra ektefellen.

I tillegg er ananasen også et velkjent symbol i swingersmiljøet, sier sexologen.

Olstad forklarer at det derfor ikke er uvanlig at swingere på båten bruker klær med ananasmotiv eller klistremerker av den eksotiske frukten for å signalisere at man er interessert i det.

– Men blikk taler for seg det også, legger hun til.