DanCenter satser på ferieboliger på Færøyene

Dronefoto av byen Klaksvik på Færøyene i morgensolen. View from flying drone.
Dronefoto av byen Klaksvik på Færøyene i morgensolen. View from flying drone. Foto: Andrew Mayovskyy / Shutterstock / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

DanCenter, som blant annet formidler feriehus til leie i Norge, har utvidet virksomheten til også å omfatte Færøyene. Det indisk-eide utleiefirmaet har investert i øyrikets største ferieutleiefirma Vert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overnattings-virksomheten på Færøyene er stort sett dominert av Airbnb som har flere rom på øyene enn hotellene i sin database. De færøyske hotellene har til sammen rundt 800 rom - hovedsakelig i og rundt Torshavn.

Vert har i dag rundt 200 fritidsboliger til utleie, og etter DanCenters inntreden vil dette antallet dobles i løpet av året.

DanCenter formidler leie av feriehus i Norge, Danmark, Sverige og Tyskland. Selskapet har over 12.000 ferieboliger i sin portefølje - 628 av dem spredt rundt i hele Norge.

DanCenter eies av indiske OYO Vacation Homes, og den færøyske investeringen kom etter at den indiske ambassadøren i Danmark, Pooja Kapur, besøkte Færøyene sammen med en delegasjon av indiske næringslivsledere. Vert har i dag av fem færøyske eiere.

Saksun, øya Streymøy, Færøyene Foto: EyesTravelling / Shutterstock / NTB
Saksun, øya Streymøy, Færøyene Foto: EyesTravelling / Shutterstock / NTB

– Samarbeidet mellom OYOs DanCenter og Vert markerer et betydelig skritt for reiselivsøkonomien på Færøyene. Partnerskapet åpner også for muligheter for næringsutvikling på tvers av landegrensene, og legger til rette for kunnskapsdeling og kulturell utveksling mellom de to landene. Det bidrar ikke bare til veksten av reiselivssektoren på Færøyene, men fremmer også dypere økonomisk integrasjon og samarbeid mellom Danmark og India», sier ambassadøren i en pressemelding, ifølge Standby.dk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I toppåret 2019 hadde Færøyene 140.000 turister på besøk, rundt 50.000 av disse var cruiseturister som bare var innom noen timer. Turisttrafikken har ikke tatt seg opp igjen etter pandemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Færøyene er ennå ikke tilbake til de internasjonale besøkstallene fra 2019, året før pandemien. Det året hadde Færøyene rundt 140 000 ankomster, rundt 50 000 av disse var cruiseturister som typisk bare er i for eksempel Torshavn noen timer. Turistene overnatter blant annet på de færøyske hotellene, til sammen har Færøyene kun ca 800 hotellrom, de fleste i og ved Torshavn, inkludert Samveldets eneste Hilton-hotell.

Satser på konferanser

Administrerende direktør for Færøyenes turistråd, Guðrið (Guri) Højgaard, sa til Standby.dk i fjor at Færøyene ikke bare er fritidsturister som hovedsakelig besøker øygruppen om sommeren.

– Vi fokuserer også mye på MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events), spesielt i vintersesongen – totalt er trolig 20-25 prosent av vårt totale antall utenlandske gjester MICE-turister, sa Højgaard og la til:

– Men Færøyene er også gode for korte pauseturer, lengre helger. Mange kommer for god mat, for shopping, kunst og kultur. For eksempel har vi mange københavnere og turister fra andre europeiske byer som kommer til Torshavn uten å være eventyrtyper som må bestige fjellene.