Fred Olsen-cruise avlyst etter sykdomsutbrudd

Passasjerer ble syke under nordlysjakten med Fred. Olsens-cruiseren Balmoral. Her fra en tidligere tur i Olden.
Passasjerer ble syke under nordlysjakten med Fred. Olsens-cruiseren Balmoral. Her fra en tidligere tur i Olden. Foto: Fred. Olsen Cruise Lines
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et to ukers nordlyscruise endte i magesjau for mange av passasjerene ombord på Fred Olsen-skipet Balmoral. Rederiet måtte kansellere et minicruise og heller rense skipet før det skulle legge ut på et nytt nordlyscruise mot Bodø og Nord-Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et uventet gastro-utbrudd på Balmoral tvang Fred Olsen Cruise Line til å skrote sitt minicruise fra Southampton til Newcastle, England og heller fokusere på total nedvasking ombord.

Det to netter lange minicruiset ble kansellert like før avgang 28. februar. Skipet var samme dag kommet tilbake til Southampton etter et to uker langt nordlyscruise til Norge.

I løpet av den turen rapporterte flere passasjerer om såkalte gastro-relaterte sykdommer - et annet ord for magesjau eller turistdiaré.

– For sikkerheten og komforten til våre gjester, vil vi gjennomføre en dyp rengjøring, noe som vil føre til forsinkelser i vår planlagte avgangstid fra Southampton på dette korte cruiset. I tillegg vil seiling uten gjester om bord gjøre denne dyprengjøringen så effektiv som mulig før nye gjester legger ut i Newcastle, sier en talsperson for Fred Olsen Cruise Lines til nettstedet Cruise Hive.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arkivfoto av Balmoral ved hjemmehavnen i Southampton. Foto: Chris Helgren / Reuters / Reuters
Arkivfoto av Balmoral ved hjemmehavnen i Southampton. Foto: Chris Helgren / Reuters / Reuters

Billigcruise

Balmoral, som har plass til 1.350 passasjerer, skulle gjennomføre et to netters såkalt reposisjoneringscruise fra hjemmehavnen Southampton til Newcastle før det 1. mars legger ut på nytt ni netters nordlys-cruise til Bodø, Narvik, Tromsø og Ålesund.

Les alt om cruise i ABC Nyheter

Reposisjoneringscruiset fra Southampton til Newcastle skulle vare i to netter og kostet bare 99 GBP - drøyt 1300 kroner.

– Vi skrev til gjestene tidligere denne uken og varslet dem om denne endringen i tidsplanen vår. Alle gjester som skulle bli med oss på dette cruiset har blitt tilbudt muligheten til å overføre bestillingen eller motta full refusjon, sier talspersonen.

Risiko for sykdom på cruiseskip

Med sine lukkede miljøer og høye passasjertettheter kan cruiseskip bli arnested for spredning av sykdommer, spesielt gastrointestinale virus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse utbruddene kan raskt påvirke en betydelig del av passasjerer og mannskap, noe som fører til behov for umiddelbare tiltak for å forhindre videre spredning.

Cruiseskip har på sin side protokoller på plass for å håndtere utbrudd, inkludert prosedyrer for dyprensing og desinfisering og, i alvorlige tilfeller, kansellering av reiser for å sikre helsen og sikkerheten til alle ombord.