SJ planlegger tre daglige direktetog mellom Trondheim og Stockholm

SJ skal opprette tre daglige avganger mellom Trondheim og Stockholm. Her kjører SJ Norges første tog inn på Oslo S i 2020. Foto: Tore Meek / NTB
SJ skal opprette tre daglige avganger mellom Trondheim og Stockholm. Her kjører SJ Norges første tog inn på Oslo S i 2020. Foto: Tore Meek / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det svenske jernbaneselskapet SJ planlegger en direkterute mellom Trondheim og Stockholm. Ruten skal åpnes i forbindelse med ski-VM i Trondheim neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rutetabell Adresseavisen har fått, viser to dagtog og et nattog mellom Trondheim og Stockholm hver dag, og en nattogforbindelse til Göteborg.

– Dette er en spennende strekning, sier SJs konserndirektør Monica Lingegård, som er på besøk i selskapets norske hovedkontor i Trondheim.

SJ anslår en reisetid på mellom ni og ti timer mellom Trondheim og Stockholm, så toget kan ikke konkurrere med fly på reisetiden. I dag tar strekningen en time og 15 minutter med fly. Reisetid til og fra to flyplasser kommer i tillegg.

Les alt om tog i ABC Nyheter

Det er ikke togmateriellet, men sporet, som er begrensningen.

– Vi har tog som kan gå i 200 km/t, men de kjører likevel i 40 km/t på deler av strekningen mellom Oslo og Stockholm, sier Lingegård til Adresseavisen.

SJ kjører fra før både dag- og nattog mellom Stockholm og Åre i Jämtland, som ligger i 16 mil fra Trondheim.

SJs norske datterselskap har i dag ansvar for persontrafikken på Meråkerbanen, Trønderbanen, Rørosbanen, Raumabanen, Dovrebanen og Nordlandsbanen.