Saudi-Arabia satser på ørken-cruising med luksustog

Saudi-Arabia lanserer neste år Dream of the Desert, et luksustog som skal tilby ørkencruise over 1200 kilometer.
Saudi-Arabia lanserer neste år Dream of the Desert, et luksustog som skal tilby ørkencruise over 1200 kilometer. Foto: Saudi Arabia Railways
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabia vil neste år lansere luksustoget Dream of the Desert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den saudiarabiske turistsatsingen på luksus og opplevelser rtuller videre. I 2025 skal et flunkende nytt luksustog settes på sporene - det første av sitt slag i denne delen av verden.

Toget lanseres i et samarbeid mellom Saudi Arabia Railways (SAR) og den italienske Arsenale Group, som spesialiserer seg på å administrere luksustogturer.

The Dream of the Desert-toget, som vil ha 40 luksuskabiner og en maksimal kapasitet på 80 passasjerer, skal ankomme Saudi-Arabia sommeren 2025, med de første betalende gjestene planlagt å reise i november 2025.

Det første luksustoget for «rail-cruising» over Saudi-Arabia vil være i drift på en 1240 kilometer (770 miles) lang rute fra Riyadh, som passerer gjennom Hail, til den nordlige byen Al-Qurayat, nær grensen til Jordan, skriver Saudi Gazette.

– Lanseringen er den første luksustogtjenesten i Midtøsten og Nord-Afrika-regionen, og vil legge til kvalitative tjenester og gi flere alternativer i transportsektoren i kongeriket. Denne avtalen er et av initiativene til den nasjonale strategien for transport- og logistikktjenester for å forbedre livskvaliteten og støtte ledende nasjonale strategier, sier transportminister Saleh Al-Jasser.

Ifølge SAR-sjef Dr. Al-Malik vil ørkenens luksustog også gi muligheten for besøkende og innbyggere i kongeriket til å oppdage flere regioner av kongeriket innenfor en integrert ramme av luksuriøse transporttjenester.