Jorden rundt med luksustog

Maharaja's Express byr på togeventyr gjennom India.
Maharaja's Express byr på togeventyr gjennom India. Foto: The Maharaja's Express
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal bli den mest luksuriøse opplevelsen på skinner noensinne: 20 byer i 13 land på fire kontinenter i løpet av 80 dager - et verdensomspennende togcruise, rett og slett. Prisen? Tjaaa, har du vunnet i Lotto, så.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er togspesialistene Railbookers som nå mener tiden er inne for å tilby den banebrytende 80-dagers «Around the World by Luxury Train»-reisen. En drømmereise for de som liker sjarmen med tog - og da særlig de historiske luksustogene.

Tenk deg å bruke nesten tre måneder på å slingre seg over Afrika, Asia, Europa og Nord-Amerika, mens du nyter den romantiske atmosfæren til førsteklasses togreiser hele tiden. Med kelnere, butlere, plysj og kandelabere og høye drinker og ellers alt du måtte begjære for hånden.

Fra din personlige suite om bord – eller et sete i en skinnende barvogn – kan du ifølge beskrivelsene nyte det unike landskapet på hvert kontinent etterhvert som det suser forbi vinduet ditt.

Og så stopper du tett på for å utforske historiske vidundere, UNESCOs verdensarvsteder og pittoreske byer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Reisende vil nyte overdådig bespisning, elegante private togkupeer og nydelig hotellovernatting gjennom hele denne maratonturen. Alt i alt vil reisen inkludere reiser på syv av verdens mest eksklusive tog og anløpe mer enn 20 byer i 13 land på fire kontinenter, lover Railbookers ifølge reisemagasinet Condé Nast.

7 luksustog, 4 kontinenter

Verdensomtogingen starter i canadiske Vancouver med Rocky Mountaineer. Foto: Dreamstime

Dette en-gang-i-livet-eventyret begynner i Vancouver, hvor passasjerer går ombord på Rocky Mountaineer for en tre-dagers reise gjennom Canadian Rockies, Lake Louise og Banff National Park.

Gjennom det eventyrlige skotske høylandet med Belmond Royal Scotsman. Foto: Belmond

Gjestene hopper deretter over til Edinburgh, Skottland, for syv netter om bord på Belmond Royal Scotsman, og vever seg langs naturskjønne innsjøer og steinete topper på en tur-retur-reise gjennom høylandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Belmond Venice-Simplon Orient Express Foto: Belmond

Neste opplevelse blir ifølge reiseplanen en to-dagers tur med den ikoniske Belmond Venice-Simplon Orient Express fra Paris til Venezia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Presidentsuiten på Maharaja's Express - indias luksustog. Foto: The Maharajas Express

Deretter går turen til et nytt kontinent, med seks netter på The Maharajas' Express fra Delhi til Mumbai, med besøk til Taj Mahal og Jaipur.

Golden Eagle Danube Express kjører over Kalte Rinne-viadukten i Breitenstein. Foto: Railbookers

Derfra er det videre til Istanbul for å gå ombord på Golden Eagle Danube Express. I løpet av den fire netter lange reisen gjennom Bulgaria, Romania og Ungarn krydres togturen med utflukter til utsmykkede slott og sjarmerende fjelltopplandsbyer langs den fire netters reisen.

Rovos Rail gjennom Montagu Pass i Western Cape-provinsen i Sør-Afrika. Foto: Rovos Rail

Reisende vil deretter dra ned til Sør-Afrika for en uforglemmelig safari og tre dagers opphold på The Pride of Africa - Rovos Rail fra Pretoria til Cape Town.

Du kommer tett på naturen i en observasjonsvogn på luksustoget Belmond Eastern and Oriental Expresse. Foto: Belmond Eastern and Oriental Expresse

På den siste etappen av reisen vil passasjerene fly til Singapore for en magisk tur på den nylig gjenopptatte Belmond Eastern and Oriental Express, som vil veve seg til Malaysia, passere frodige jungelskoger og glitrende elver og returnere til Singapore, hvor denne episke reisen avsluttes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tog-cruise

Railbookers mener å ha sett en internasjonal trend hvor stadig flere ønsker luksuriøse togturer av mer privat karakter. Ut fra beskrivelsen ligner det på markedsføringen av dyre, eksklusive cruise på små skip - ment for styrtrike.

- Etterspørselen etter luksuriøse tog fra våre kunder fortsetter å vokse, og som svar har vi laget den ultimate bucket-listen, sier Frank Marini, Railbookers president og administrerende direktør i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ettersom vi har sett en trend med å kombinere reiseruter for å inkludere flere luksustog, har vi skreddersydd denne reiseruten med disse ikoniske togene.

Er 80 dager for lenge eller for dyrt, er det mulig å bestille kortere etapper av turen som er bygget rundt hvert av de individuelle togene og destinasjonene i den større, omfattende reiseruten.

Det er mulig det kan høres stressende ut, men Railbookers forsikrer at gleden ved sakte reise fortsatt er vektlagt over hele reisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Eastern and Oriental Express kan oppleves som et evig naturprogram som ruller og går utenfor tog-vinduet. Foto: Eastern and Oriental Express
Eastern and Oriental Express kan oppleves som et evig naturprogram som ruller og går utenfor tog-vinduet. Foto: Eastern and Oriental Express

Du får sett deg om

Hvert stopp underveis har god tid til sightseeing, noen ganger med overnatting på noen av reisemålene. I tillegg, mellom de syv togreisene, er det også lengre opphold på de beste hotellene i fascinerende byer som London, Firenze, Roma, Delhi, Istanbul og Budapest.

Railbookers tar seg dessuten av det meste av logistikken som gjør at du kan fokusere på det du liker best – slappe av og oppleve. Hotellopphold, biltransport, flere flyreiser og mange måltider og sightseeingturer er inkludert i billettprisen og organisert av Railbookers’ rådgivere.

Blant de mange inkluderte utfluktene i tillegg til togreisen er to hele dager i en safarilodge i Sør-Afrikas Kruger nasjonalpark, bestiging av Eiffeltårnet og middag på Moulin Rouge i Paris, besøk til Jasper og Banff nasjonalparker i Canada og en luksuspiknik ved bredden av Malaysias Pulau Payar Marine Park.

Toget har avgang 28. august i år og koster fra 119.599 amerikanske dollar – drøyt 1,2 millioner norske kroner per person.