TUI: Rekordmange reiser til varmen i julen

– Det er åpenbart deilig å være norsk på Kanariøyene om vinteren og spesielt rundt jul og nyttår. Det er mange stamgjester, og mange reiser både om vinteren og om sommeren til sin favorittøy, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.
– Det er åpenbart deilig å være norsk på Kanariøyene om vinteren og spesielt rundt jul og nyttår. Det er mange stamgjester, og mange reiser både om vinteren og om sommeren til sin favorittøy, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. Foto: TUI
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reisefeberen har slått ut i full blomst i vinter: Denne julen er det flere som reiser på charter til varmere strøk enn før pandemien julen 2019, melder reiseoperatøren TUI Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sommervarmen forsvant fort i år, og vinteren kom spesielt tidlig, så det er nok mange som trenger en ekstra dose med sol og varme, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI i en pressemelding.

Når vi sammenligner salget de siste fire ukene med 2019, så har salget av jul og nyttårsferier økt med 10 % i samme periode sammenlignet med siste normalår før pandemien. Tallene gjelder for hele desember, ikke kun jul og nyttår.

TUIs toppliste for pakkereiser med charter viser at det er de kjente stedene som trekker flest også denne julen: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Kapp Verde.

Artikkelen fortsetter under bildet

El Cuyo er det nærmeste du kommer et paradis nærmest uberørt av turisme på Yucatanhalvøya i Mexico. Her er det god plass og ikke en solseng i sikte. Foto: TUI
El Cuyo er det nærmeste du kommer et paradis nærmest uberørt av turisme på Yucatanhalvøya i Mexico. Her er det god plass og ikke en solseng i sikte. Foto: TUI

Nesten utsolgt til Mexico

Charternyheten Mexico er også et populært nytt innslag. Det er satt opp tre direktefly med TUIs eget flyselskap. Reiselengden er 14 dager, og det er satt opp tre avganger 14.desember (juleferien), 8. februar og 14.mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har solgt 9 av 10 seter til desemberavgangen, så det er populært å feire jula i Mexico. Jeg kom akkurat tilbake derfra selv, og kan personlig anbefale den nydelige stranden på uberørte El Cuyo. Det er godt mulig jeg selv bytter ut ribba med taco og ceviche i Mexico neste år, sier Mørk-Løwengreen.

I tillegg til charterreiser er dynamiske pakkereiser med rutefly et populært og fleksibelt valg rundt jul og nyttår.

– Vi ser det samme mønsteret her som ved charter. Kanariøyene, med Gran Canaria i spissen dominerer totalt med Tenerife og Lanzarote noen hakk etter.

Mer eksotisk etter julaften

– Blant dem som velger å reise etter at julaften er overstått ser vi at det er en klar tendens til å velge mer eksotiske reisemål som Thailand, Zanzibar og Den Dominikanske republikk, forteller Mørk-Løwengreen.

Topplisten (pakkereiser rutefly)

  • Kanariøyene
  • Phuket
  • Dubai
  • Costa del sol
  • Alicante
  • Mauritius
  • Den dominikanske republikk
  • Madeira
  • Zanzibar
  • Maldivene