Kvinne (29) dømt for flybråk

Kvinnen (29) oppførte seg så truende ombord at flykapteinen ikke så annen utvei enn å snu flyet som var på vei til Hawaii.
Kvinnen (29) oppførte seg så truende ombord at flykapteinen ikke så annen utvei enn å snu flyet som var på vei til Hawaii. Foto: NTB / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor mye koster det dersom et fly må avbryte flyvningen på grunn av dårlig oppførsel fra en passasjer? I USA er en kvinne (29) dømt til å betale flyselskapet 39.000 dollar – 419 000 kroner – etter slik oppførsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cayla Farris, 29, var om bord på et American Airlines-fly fra Phoenix Sky Harbor International Airport til Daniel K. Inouye International Airport i Honolulu 13. februar 2022.

Underveis skal det ha klikket for den Hawaii-baserte kvinnen: Med banning og trusler terroriserte hun flybesetningen og medpassasjerene.

Som et resultat av Farris’ uregjerlige oppførsel klarte ikke flyets kabinpersonale å fortsette med sine oppgaver, og piloten bestemte seg for å snu flyet tilbake til Phoenix, skriver Aerotime.

I september 2023 erkjente Farris seg skyldig i siktelsen for forstyrrelse av et flybesetningsmedlem.

I tillegg til erstatningsbeløpet på 39.000 dollar hun må betale til American Airlines, dømte distriktsdommeren henne også til over tre måneders soning og tre års prøvetid under tilsyn.

I prøvetiden har hun ikke lov til å gå om bord i et fly uten å ha innhentet godkjenning fra myndighetene på forhånd.